Quantcast

Kalle Rovanperä pyöritti näyttävästi Toyotan rallitykkiä Jyväskylässä – maailmanmestareilta upea ele

Kalle Rovanperä tarjosi myös ralliviihdettä kansalle mestaruusjuhlissaan Jyväskylässä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän, kartanlukija Jonne Halttusen ja Toyotan WRC-tallin maailmanmestaruuksia juhlistettiin kansanjuhlassa Jyväskylän Paviljongissa perjantai-iltana. Mestarit houkuttelivat juhlatilaisuuteen arviolta 2 500 kävijää.

Rovanperä ja Halttunen ajoivat juhliin tallin Jyväskylän päämajalta Toyota GR Yaris Rally1 -hybridikilpurilla, jolla he hurauttivat lopulta myös lavalle yleisön eteen.

Lue myös: Kalle Rovanperää juhlittiin kansanjuhlassa – vanhat mestarit hehkuttivat: ”Valtikka on saatu takaisin Keski-Suomeen”

Mutta ei siinä vielä kaikki. Rovanperä ja Halttunen pääsivät vielä illan päätteeksi kurvailemaan GR Yariksella rallifanien iloksi. Parivaljakko tyylitteli drifting-tyyliin Lutakonaukiolla, jolla sijaitsee perinteisesti Suomen MM-rallin huoltoalue.

Rovanperä ja Halttunen saivat yleisöltä raikuvat suosionosoitukset donitsien pyörittelyn päätteeksi. Illan kruunasi ilotulitus, joka käynnistyi heti ajoesityksen jälkeen.

Katso alta videot Rovanperän ja Halttusen driftailusta.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tapahtumassa Jyväskylän kaupunki palkitsi sekä Rovanperän että Halttusen neljällä tuhannella eurolla mestaruudesta. Toyotan suomalaistähdet tekivät upean eleen ja lahjoittivat potin eteenpäin: Rovanperä kotipitäjänsä Puuppolan koululle ja Halttunen Jyväskylän sairaala Novan lastenosastolle, jolle meni myös Toyotan WRC-tallin 4 000 euron palkintosumma.

– Se menee mun vanhalle ala-asteelle, koska se hieno koulu ja pieni kylä. He ansaitsevat sen, Rovanperä perusteli.

– Koen, että tämä on hyvä kohde, Halttunen sanoi.

Rovanperä ja Halttunen aloittavat mestaruutensa puolustamisen Monte Carlon MM-rallissa, joka ajetaan tammikuun puolivälin jälkeen.

Kuuntele alta Rovanperän mietteet mestaruusjuhlien kulisseista.

Lue myös nämä