Kalle Rovanperä paljasti, miksi Toyota ei kulkenut – ”Tällaiset asiat turhauttavat”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jarek Jõepera
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä putosi kärkikamppailusta perjantai-iltapäivän erikoiskokeilla Sardinian MM-rallissa.

Toyota-kuljettaja Rovanperän avauspäivä Välimeren saarella oli kokonaisuudessaan tuskainen. Suomalaistoivo valitteli aamupäivän lenkillä autonsa säätöjä ja väärää rengasvalintaa. Iltapäivällä tekninen vika puolestaan hidasti Rovanperän vauhtia.

Rovanperä romahti iltapäivän kahdella erikoiskokeella kahden ja puolen minuutin päähän kärjestä. Toyota-kuljettaja jätti haastattelut väliin pätkien maalissa, mutta illan huollossa hän paljasti, miksi Toyota Yaris WRC ei ollut iskussa.

– Ohjaukseen tuli ongelma iltapäivällä. Se tuli heti viidennen pätkän startissa, huomasimme sen siinä. Sen jälkeen ajoimme vain rauhallisesti, jotta saisimme auton turvallisesti huoltoon. Emme tienneet, kestääkö auto, Rovanperä valotti Rallit.fille.

Rovanperä starttaa lauantain kilpailupäivään vasta yhdeksänneltä sijalta.

– Tällaiset asiat turhauttavat aina, mutta niille ei voi mitään. Tämä kuuluu ralliin. Joskus tekee itse virheitä ja joskus autoon tulee jotain, Rovanperä summasi.

Heikko sijoitus tietää sitä, että Rovanperä joutuu ajamaan kärkipäässä lauantain sorapätkillä, joilla irtosora voi hidastaa menoa.

– Ei tässä oikeastaan ole enää tavoitteita tähän kisaan. Kun on tiellä ensimmäisenä tai toisena autona, siinä on luvassa pitkä päivä tietä auratessa, Rovanperä totesi.

Lauantaina ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta. Sardinian MM-ralli päättyy sunnuntaina.

Hyundain Dani Sordo johtaa kilpailua perjantain jälkeen. M-Sport Fordin Teemu Suninen ajaa toisena.

Lue myös: EK6: Suninen toisella sijalla yötauolle, Rovanperän tuska jatkui

Lue myös nämä