Kalle Rovanperä paljasti hätkähdyttävän yksityiskohdan voittonsa taustalta

Kalle Rovanperä teki tänä viikonloppuna tempun, jonka ei periaatteessa pitänyt olla mahdollinen.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan tähdet valmistautuvat nykyään osakilpailuihin katsomalla tuntitolkulla videoita erikoiskokeista ennakkoon. Lisäksi ohjelmaan kuuluvat ralliin valmistavat testit, joissa autoon haetaan sopivat säädöt.

Rovanperältä nämä rutiinihommat jäivät kokonaan väliin ennen Puolan MM-rallia. Toyotan suomalaistähti kun sai tietää vasta tiistaina, että hänen pitäisi olla jo seuraavana aamuna nuotittamassa nopeaa sorakilpailua Mikolajkissa. Toyota joutui hälyttämään Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen paikalle nuotituksessa sattuneessa onnettomuudessa loukkaantuneen Sebastien Ogierin tilalle.

Keskiviikkona suomalaispari nuotitti lähes koko rallin 14 tunnin aikana. Tavallisesti pätkiin tutustuminen hoidetaan kahden kokonaisen päivän aikana.

Näistä erikoisista lähtöasetelmista Rovanperä starttasi kilpailuun, jonka hän lopulta voitti – ja vieläpä selvällä erolla. Suomalaistähdelle jää viikonlopusta tarina jos toinenkin kerrottavaksi.

Rovanperä kohtasi yhden hätkähdyttävän hetken torstaiaamun testierikoiskokeella ennen varsinaisen kisan starttia.

– Shakedowniin minulle annettiin auto, että ”aja tuolla”. Sillä piti mennä, mutta ihan hyvinhän me suoriuduimme, Rovanperä myhäili.

– Tämä oli aika maksimisuoritus. Meillä ei ollut testiä eikä mitään muuta alla. Siihen päälle oli vielä kiireinen nuotitus, joten olihan se aika erikoinen tilanne.

Rovanperä teki täydellistä työtä Toyotalle. Hän keräsi kisasta 27 pistettä, joiden ansiosta Toyota saavutti Hyundaita valmistajien MM-sarjassa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rovanperä myönsi, ettei hän osannut itsekään odottaa näin loistavaa tulosta kisasta, johon hän ei ollut tehnyt minkäänlaista valmistautumista.

– Aina pitää kuitenkin uskoa itseensä. Halusin vain ajaa puhtaan viikonlopun ja tehdä hyvää työtä tiimille. Muuten olisimme vain haaskanneet kaikkien aikaa, Rovanperä sanoi.

– Paineitakin toki oli. En ole ajanut tarpeeksi hyvin. Olen menettänyt pari voittoa, mutta ne (voitot) ovat olleet koko ajan mahdollisia, joten siinä mielessä luottoa on ollut.

Rovanperälle ykköstila oli toinen tällä kaudella. Hän saavutti voiton myös Kenian Safari-rallissa, kun taas Ruotsissa ja Portugalissa hän ajoi ulos johtaessaan rallia.

Rovanperä on Toyotan ratissa myös seuraavassa osakilpailussa Latviassa, joka ajetaan heinäkuun puolivälin jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat