Kalle Rovanperä palasi ralliauton rattiin – nuori lupaus hyppäsi mestarin kyytiin

Toyotan WRC-tallin suomalaistähti Kalle Rovanperä palasi ralliauton rattiin tiistaina Keski-Suomessa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä testasi Toyotan omalla testialueella ensi viikon Latvian MM-rallia silmällä pitäen. Aamupäivällä Toyota-kuski pääsi ajamaan kuivassa ja aurinkoisessa kelissä. Iltapäivällä puolestaan satoi, joten Rovanperä sai kokemusta monipuolisesti eri olosuhteista.

Paikalla testeissä oli myös eilen tulikasteensa Rally1-auton ratissa saanut lahtelaislupaus Sami Pajari. Suomen MM-rallissa elokuun alussa avauskisansa ykkösluokassa ajava Pajari seurasi tarkalla silmällä mestarin menoa. Iltapäivällä Pajari myös hyppäsi Rovanperän kyytiin pelkääjänpaikalle.

Kaksinkertaisella maailmanmestarilla on viime viikkoina pitänyt kiirettä, sillä Rovanperä sai ensin pikahälytyksen kesäkuun lopussa Puolan MM-ralliin, josta mies matkasi suoraan rata-autotesteihin Imolaan.

Porsce Carrera Cup Benelux -sarjan testipäivän jälkeen Rovanperä ehti huilata pari päivää, kunnes matka kävi takaisin Imolaan, jossa Rovanperä pokkasi viime viikonloppuna uran ensimmäisen rata-autoiluvoittonsa.

Kalle Rovanperä. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen

Latvian MM-ralliin Rovanperä saa perinteisen valmistautumisen. Puolan ”härkäviikon” jälkeen huolellinen ja tarkka etukäteistyö tulee tarpeeseen. Toyotan pahin kilpailija Hyundai on tosin testannut viime viikkojen aikana Baltiassa. Lisäksi Esapekka Lappi ja Thierry Neuville ajavat ensi viikonloppuna testirallin Liettuassa lähellä Latvian rajaa. Rovanperällä on oman testipäivänsä lisäksi hyvää dataa Puolan rallista, mutta tietenkin testit kohdemaassa olisivat aina se paras vaihtoehto

– Ihan hyvältä on tuntunut. Kivaa on päästä valmistautumaan seuraavaan ralliin paremmin kuin edelliseen. Ihan kivaa täällä on päästellä, Rovanperä totesi Rallit.fille testiensä lomassa tiistaina.

– Kyllähän varsinkin Suomea ajatellen nämä ovat tärkeitä testejä. Latvian tiet ja sora ovat aika erilaisia, mutta meillä ei ole vaihtoehtoa ajaa siellä päin niin kuin muilla on ollut. Yritetään täällä saada säädöt sinnekin kuntoon.

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä käskytti Toyotan Rally1-autoa Keski-Suomessa tiistaina.

Puolaan Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen matkasivat vasta tiistai-iltana, kun nuotitusta oli jo tehty kokonainen päivä. Toista kertaa suomalaisässä ei halua vastaavaan ryhtyä.

– En tiedä, opittiinko siitä mitään muuta kuin että aika raaka viikko se on vetää tuolla tavalla läpi, miten vedettiin se Jonnen kanssa. Hyvä, että se palkitsi, ettei tullut lähettyä turhaan. Se oli vähän erilainen ralliviikko. En kyllä uudestaan halua sellaista tehdä, mutta nyt se on tehty ja onneksi se kannatti, Rovanperä naureskeli.

Vaikka pikavalmistautumisella tuli voitto Puolasta, ei videosulkeisia ryhdytä säännöllisesti jättämään väliin ennen osakilpailuja.

– Aika paljon helpommalla pääsee, kun katselee etukäteen, ettei tarvitse videoita katsoa yötä myöden ralliviikolla. Se oli aika rankka setti nukkua lyhyitä öitä ja yrittää saada kaikki valmiiksi.

Lue myös nämä