Kalle Rovanperä pääsi sairaalasta – kertasi läpi rajun ulosajonsa

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä kävi sairaalatutkimuksissa Argentiinassa sen jälkeen, kun hän oli ajanut rajusti ulos MM-rallin viimeistä edellisellä erikoiskokeella sunnuntaina.

WRC2-luokkaa johtanut Rovanperä hyökkäsi liian ahnaasti oikealle kääntyvään mutkaan, minkä seurauksena hänen Skoda Fabiansa kaatui, lensi katsojan teltan yli ja pyöri useita kertoja katon kautta ympäri henkilöautojen keskellä. Rovanperällä oli vauhtia ulosajohetkellä noin 160 kilometriä tunnissa.

Rovanperä vietiin Cordobaan sairaalaan, jossa hänen aivonsa kuvattiin, koska rallilupaus oli tuntenut huimausta. Rovanperä pääsi pois sairaalasta myöhään sunnuntai-iltana.

– Se oli raju onnettumuus. Se oli minun syytäni, olin arvioinut väärin sen osuuden. Tein virheen nuotituksessa, Rovanperä kertasi Autosportille.

Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen välttivät onnekseen vakavammat vammat. Fabia R5 -ajokki sen sijaan vaurioitti kahta henkilöautoa, jotka oli pysäköity ulkokurvin puolelle.

– Ehkä se ei ollut oikea paikka autoille. Se ei ole mukava paikka laskeutumiselle, Rovanperä sanoi.

Rovanperä taisteli WRC2-luokan voitosta tallikaveriaan Pontus Tidemandia vastaan. Ruotsalainen oli 9,9 sekunnin päässä Skoda-tallikaveristaan ennen Rovanperän ulosajoa.

– Se oli erittäin huono päätös rallille, joka oli siihen saakka sujunut hyvin minulta. Halusin todella paljon voittaa WRC2-luokan, ja sen vuoksi painoin täysillä, Rovanperä kertoi.

Rovanperä ajaa seuraavan kerran MM-erikoiskokeilla heinäkuun lopussa Suomen osakilpailussa.

Rovanperä kertasi tilannettaan myös Facebook-sivuillaan maanantaina. Voit lukea alta Rovanperän päivityksen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat