Quantcast

Kalle Rovanperä otti kantaa MM-rallin sekoiluun – ”Hirveä säätö siellä oli ollut”

Rallin MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Kalle Rovanperä kohenteli asemiaan Sardinian MM-rallissa lauantain ajopäivän aikana.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä lähtee kisan päätöspäivään viidenneltä sijalta. Edellä ajava Ford-kuski Pierre-Louis Loubet on jo liki minuutin päässä, joten sunnuntaille suomalaiskuski suuntaa maltillisin mielin.

– Oli vähän toiveenakin, että jotain sijoja voitaisiin napsia. Yritimme vain ajaa fiksusti ja välttää ongelmia, Rovanperä summasi Rallit.fille.

– Sijoitus on tällä hetkellä hyvä siihen nähden, miten vaikeaa eilen oli. Jäimme huonolle lähtöpaikalle, joten siinä mielessä voi olla tyytyväinen. Tämä olisi jo hyvä torjuntavoitto, varsinkin kun Thierry (Neuville) tippui pelistä pois.

Sunnuntain päätöspätkällä on jälleen luvassa lisäpisteitä, mutta Rovanperä kokee, että ekstrapisteet voivat olla tiukassa.

– Katsotaan, mitä pystymme Power Stagella tekemään. Veikkaan, että se ei ole kovin hyvä pätkä meidän autollemme. Sen näkee sitten huomenna. Ei ole oikein ihan viimeistä iskua löytynyt tänä viikonloppuna, Rovanperä tunnusti viitaten auton säätöihin.

– Heti kun on vähän leveämpää tietä, niin tulee parempia aikoja. Power on tosi kapea ja pehmeä, sellaista pehmeää sorauraa koko ajan, joten en usko, että se sopii meille. Hyundai on aina ollut sellaisessa spoorissa vahvempi.

Lauantain viimeisellä erikoiskokeella nähtiin melkoista säätämistä kisajärjestäjien osalta. Ford-kuski Adrien Fourmaux´n ulosajon jälkeen kisan kärkikuljettajat lähtivät paahtamaan erikoiskokeella paussin jälkeen, mutta jostain syystä yksi virkailijoista näytti punaista lippua ainakin M-Sport Fordin Craig Breenille ja kilpailua johtavalle Hyundain Ott Tänakille.

Tänak ei pysähtynyt nähtyään punaisen lipun, mutta otti myöhemmin jalan pois kaasulta, kun sai viestin autoon. Rovanperän mukaan yksittäisiä punaisia lippuja ei ole aina helppo nähdä.

– En kerennyt katsella pätkää oman ajon jälkeen. Jotain viestejä sain, että hirveä säätö siellä oli ollut. Riippuu paikasta, voiko lippua nähdä, mutta ei aina voi huomata. Siellä porukka heiluttelee t-paitoja ja hurraa pätkien varressa, niin on aina vaikea päättää, mikä on mitäkin, Rovanperä summasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat