Quantcast

Kalle Rovanperä ongelmissa Monte Carlon MM-rallin testierikoiskokeella

Toyotan Kalle Rovanperä oli kaukana kärjen vauhdista Monte Carlon MM-rallin testierikoiskokeella torstaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä kirjautti Sainte-Agnés-Peillen 2,29 kilometriä pitkällä testipätkällä vasta yhdeksänneksi parhaan ajan. Rovanperällä oli ilmeisesti ongelmia uuden GR Yaris Rally1 -auton voimansiirron kanssa.

https://twitter.com/SaariJarno/status/1484117826784923650

Rovanperä pääsi ajamaan vain kaksi vetoa testierikoiskokeella, kun lähes kaikki muut kärkikuljettajat ajoivat EK:n läpi kolmesti. Tallikaverinsa Sebastien Ogierin pohja-ajasta suomalaiskuski jäi 3,9 sekuntia. Rovanperä ehti ajaa kolmatta vetoaan vain 400 metriä, kun tekninen vika iski.

Fordilla MM-tasolla ensi kertaa kilpaileva 47-vuotias ranskalaislegenda Sebastien Loeb oli kovassa iskussa heti testipätkällä. Loeb oli EK:n toiseksi nopein puoli sekuntia Ogierin takana.

Kolmanneksi parasta kyytiä testipätkällä piti Toyotan Elfyn Evans sekunnin tallikaveriaan hitaampana. Hyundain Thierry Neuville oli neljänneksi paras ennen Fordin kolmikkoa Adrien Fourmaux, Gus Greensmith ja Craig Breen.

Myös Toyotan japanilaiskuski Takamoto Katsutalla oli testiek:lla tekninen ongelma. Katsuta ei päässyt ajamaan ensimmäistä vetoaan, kun auto ei toiminut kunnolla.

Hyundain Ott Tänakin hybridiyksikkö ei puolestaan pelittänyt oikein, eikä hän saanut lisäbuustia käyttöönsä ollenkaan. Tänak oli testipätkällä vasta kymmenes samalla ajalla Rovanperän kanssa.

Monte Carlon MM-ralli käynnistyy toden teolla torstai-iltana, kun ohjelmassa on kaksi pimeässä ajettavaa erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Monte Carlon MM-rallin testierikoiskokeen tulokset:

 1. Sebastien Ogier Toyota 1.50,4
 2. Sebastien Loeb  Ford  1.50,9
 3. Elfyn Evans   Toyota 1.51,4
 4. Thierry Neuville Hyundai 1.52,2
 5. Adrien Fourmaux Ford  1.53,0
 6. Gus Greensmith  Ford  1.53,1 
 7. Craig Breen   Ford  1.53,4
 8. Takamoto Katsuta Toyota 1.54,2
 9. Kalle Rovanperä Toyota 1.54,3
10. Ott Tänak    Hyundai 1.54,3
11. Oliver Solberg  Hyundai 1.54,5 

Lue myös nämä

 • Uusimmat