Quantcast

Kalle Rovanperä noudattaa tiimin tarkkoja ohjeita – ”Ymmärrän sen täysin”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperällä ei ole lupaa ajaa täysillä Monzan MM-rallissa.

Toyotalla on tiukka ote valmistajien tämän vuoden maailmanmestaruudesta. Toyota-kuskit Sebastien Ogier ja Elfyn Evans paahtavat kisan kärjessä ja kamppailevat keskenään kuljettajien tittelistä, kun taas Rovanperän tehtävänä on tuoda Toyota Yaris WRC -autonsa maaliin varmistellen.

– Meille riittää se, että vain yksi auto tulee maaliin. Sieltä tulisi juuri sen verran pisteitä, mitä tarvitsemme. Tiimikavereilla on iso vääntö, ja jos he tulevat maaliin tällä tavalla, mestaruus varmistuu myös siten, Rovanperä kertoi perjantain päivähuollossa Rallit.fille.

Rovanperä on kilpailussa vasta yhdeksäntenä lähes kahden minuutin päässä kärjestä, kun takana on viisi erikoiskoetta.

– Ajamme pätkät rauhassa läpi, jotta saamme varmasti yhden auton maaliin. Jos tiimikavereille tapahtuisi jotain, tiimimestaruus varmistuisi silti. Se oli nyt tällainen suunnitelma tiimin puolelta, ja nyt mennään sen mukaan.

– Tämä on ehkä kauden paras kisa, jossa joutuu niin sanotusti ajamaan ohjeiden mukaan. Toki se vähän harmittaa, kun ei itse pääse nauttimaan kilvanajamisesta. Mutta tämä on tärkeä viikonloppu tiimille, jotta saamme mestaruuden, joten ymmärrän sen täysin, Rovanperä painotti.

Kuuntele Rovanperän haastattelu perjantain päivähuollosta. Juttu jatkuu videon alla.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,393310″ floating=”2″ ap mute]

 

Teemu Suninen kilpailee ensimmäistä kertaa Hyundain WRC-autolla Monzan rallissa. Sunisella on vielä totuttelemista uuteen työkaluunsa.

– Ensimmäinen pätkä oli ajollisesti aika huono, sillä otin liian varovaisesti kaikki mutaiset ja liukkaat paikat. WRC-luokka osoitti taas tasonsa. Kahdella viimeisellä vuoristopätkällä pystyin vähän kehittymään ja olemaan lähempänä muita. Tiimikavereihin on vielä vähän matkaa, Suninen sanoi.

M-Sport Ford -tallin elokuussa jättänyt Suninen pitää hallussaan kahdeksatta sijaa viiden erikoiskokeen jälkeen, eroa kärkeen on kertynyt miltei puolitoista minuuttia.

– Siinä olisi hyvä tavoite, jos voittaisi Fordit ja pääsisi jonkinlaisiin kahinoihin Oliverin (Solberg) kanssa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat