Kalle Rovanperä naurahti kuumaan kysymykseen: ”Kerran tein sen virheen, en tee sitä enää toista kertaa!”

Kalle Rovanperä johtaa Puolan MM-rallia, kun lauantaipäivä on saavuttanut puolivälinsä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä pudotteli heti aamusta pohja-aikoja ja ne auttoivat nostamaan suomalaisen koko rallin kärkeen.

Kärjessä taistelu on kuitenkin äärimmäisen tasaista ja suomalaisen ero tallikaveri Elfyn Evansiin on vaivaiset 0,4 sekuntia ennen iltapäivän lenkkiä.

Vaikka Rovanperä johtaa rallia, on hän pudotellut ärräpäitä pätkien maalissa. Suomalainen ei ole ollut tyytyväinen.

– Ei se tietenkään ole tyydyttänyt. Ihan jo senkin takia, että ajaminen ei ole ollut kovin nautinnollista noilla vauhdeilla, Rovanperä kertoi aamupäivän lenkin päätteeksi.

– Ajaminen ei tunnu varmalta ja luontevalta. Siellä on tullut pieniä yllätyksiä, mitä ei normaalisti tule, Rovanperä jatkoi.

Rovanperän valmistautuminen ralliin ei ollut optimaalinen, ja Puola on opettanut ainakin sen, että joskus kenties turhauttavaltakin tuntuva pätkien etukäteen opettelu tulee aina kuitenkin tarpeeseen.

– En yleensäkään hirveästi etukäteen opettele mitään, mutta kisan aikana on normaalisti hyvä tarkistaa nuotteja. Siinä se isoin ero tulee, että pääsee tarkastamaan ne pienet yksityiskohdat. Nyt sen huomaa, että nuotti ei ole kauhean hyvää ja siihen ei pysty ihan täysin luottamaan joka paikassa, Rovanperä kertoi.

Rovanperä käy tällä hetkellä äärimmäisen tiukkaa sekuntitaistoa tallikaveriaan Evansia vastaan. Mieleen nousee tietysti vääjäämättä se kysymys, saattaisiko puhelin soida ja tallimääräys astua kehiin. Rovanperä kun ei tällä kaudella aja mestaruudesta, mutta Evans ajaa ja walesilaiselle henkilökohtaiset MM-pisteet olisivat tietysti paljon arvokkaampia.

– Minulla on ainakin puhelin kiinni koko viikonlopun ajan. Kerran tein sen virheen, että vastasin siihen tiistaina, mutta en tee sitä virhettä enää toista kertaa! Rovanperä naurahti mahdolliseen tallimääräykseen viitaten.

Lue myös nämä