Kalle Rovanperä myönsi suoraan: Aika paljon kovempaakin voisi päästä

Kalle Rovanperä. Kuva: Miika Wuorela

Kalle Rovanperä aloitti tunnustellen ensimmäisen rallinsa Toyotan Yaris WRC -autolla.

Toyotan tehdastiimin suomalaislupaus johtaa rallin SM-kauden avausosakilpailua Arctic Lapland -rallia kahden erikoiskokeen jälkeen. Rovanperä jätti odotetusti kilpakumppaninsa taakseen heti ensimmäisellä erikoiskokeella.

Rovanperä ajoi Aittajärven erikoiskokeella pohja-ajan 17,1 sekunnin erolla ja Mäntyvaaran raviradalla hän oli niin ikään ykkönen ennen F1-kuljettaja Valtteri Bottasta, joka kilpailee Citroen DS3 WRC -autolla. Rovanperällä on yleiskilpailussa 21,1 sekunnin johto ennen Emil Lindholmia.

Lue myös: EK2: Kalle Rovanperä revitteli pohjat raviradalla, Valtteri Bottakselle kakkosaika

– Nautin ajamisesta. Hienoa ajaa näitä pätkiä tällä autolla, Rovanperä myhäili päivähuollossa.

Rovanperä on testannut Yaris WRC:tä vain muutaman päivän Ranskassa ja Suomessa. Vasta 19-vuotiaalla kuljettajalla on vielä paljon opeteltavaa uuden työkalunsa kanssa.

– Aloitimme varovaisesti, mutta sieltä se alkaa pikkuhiljaa tulla. Aika paljon kovempaakin voisi päästä, Rovanperä myönsi.

Rovanperä kilpaili viime vuodet rallin MM-sarjassa Skoda Fabia R5 -autolla. Loikkaus R5-luokituksen autosta WRC:hen on melkoinen.

– Paikat eivät tule silmille, mutta moneen paikkaan voisi mennä kovempaa. Vielä ei luota siihen, että pitoa on koko ajan ihan törkeästi, Rovanperä kertoi.

Perjantaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta. Ralli päättyy lauantaina.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja