Kalle Rovanperä myönsi karun totuuden

Toyotan WRC-tallissa tällä kaudella vain valikoituja MM-ralleja ajava Kalle Rovanperä ei ole onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä myöntää myös itse, että osa-aikaisuus rallin MM-sarjassa ei ole startannut kummoisesti. Rovanperä toki voitti Keniassa maaliskuussa, mutta sekä Ruotsin ralli helmikuussa että Portugalin osakilpailu toukokuussa päättivät keskeytyksiin ulosajojen vuoksi.

Suomalaistähti jakaa ajovastuuta Sebastien Ogierin kanssa, joka on puolestaan tuonut tallilleen aimo annoksen pisteitä. Ogier voitti Portugalissa ja Kroatiassa sekä oli Monte Carlossa ja Sardiniassa toinen.

Rovanperän tilanne on tällä kaudella erilainen. Kahdella edellisellä mestaruuksiin päättyneellä kaudella 23-vuotias suomalaiskuljettaja mietti jatkuvasti sarjan pistetilannetta, eikä ajanut väkisin voitoista. Osa-aikakuskina vain voitot kelpaavat, joskin MM-sarjan muuttuneen pistejärjestelmän vuoksi jatkossa Rovanperän on mietittävä myös tallipisteitä.

– Tilanne on erilainen kuin silloin, kun ainoa tavoite ja paine tulee mestaruudesta. Siinä tilanteessa hyvin nopeasti kaikki pyörii mestaruuden ympärillä ja siihen panostaa kaikkensa. Se vaikuttaa kaikkeen, jopa silloin kun olet kotona, Rovanperä sanoo Dirtfish-sivustolla.

– Nyt voin vain lähteä ralliin. On selvää, etten ole tehnyt hyvää työtä tänä vuonna, koska olen voittanut vain kerran. Olisi pitänyt pystyä parempaan hyviltä lähtöpaikoilta, joten en ole onnistunut.

Vaikka tuloksellisesti kausi on mennyt alakanttiin, on Rovanperä nauttinut suunnattomasti lisääntyneestä vapaa-ajasta.

– Joka kerta kun lähden ralliin, voin keskittyä vain siihen. Yritän aina voittaa ja kun kisa on ohi, niin olen heti vapaalla, Rovanperä kertoo.

– Ei tarvitse heti ryhtyä miettimään seuraavaa rallia. Voi olla kolme viikkoa tai kuukausi, ettei tarvitse miettiä.

Rovanperä jättää ensi viikolla ajettavan Puolan MM-rallin väliin. Oletettavasti suomalaiskuskin ralliurakka jatkuu Latvian osakilpailulla heinäkuussa, sillä Rovanperällä on nuoruusvuosiltaan rutkasti kokemusta Baltian kilpailuista. Elokuussa on edessä MM-kotiralli Keski-Suomessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat