Quantcast

Kalle Rovanperä lyttäsi puheet voitosta – ”En usko, että on paljoa tehtävissä”

Kalle Rovanperä on kiinni huippusijoituksessa sunnuntaina päättyvässä Monte Carlon MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskuski lähtee päätöspäivän neljälle erikoiskokeelle toiselta sijalta 16 sekuntia tallikaveri Sebastien Ogieria perässä. Kolmantena oleva Hyundain Thierry Neuville on samaiset 16 sekuntia Rovanperää takana.

Lauantai-illan päätöserikoiskokeelle Rovanperä tykitti huiman pohja-ajan kukistaen muun muassa Ogierin yhdeksällä sekunnilla.

– Aika tuli ihan normaalilla ajamisella. Oli minulla yritystä toki, mutta veto oli yllättävän puhdas, eikä mitään ylimääräisiä riskejä ollut, Rovanperä kuvaili.

– Iltapäivän kahdella ensimmäisellä pätkällä oli likaista ja tuntui, ettei autolla pystynyt ajamaan niin kuin pitäisi. Thierry meni niillä pätkillä kovaa, emmekä me pystyneet vastaamaan. Viimeinen EK oli puhtaampi ja kun oli pimeää, niin yritin tulla kovaa.

Huippusuoritus herätti toiveita jopa voittotaistelusta, mutta Rovanperä säilytti realismin.

– En usko, että pystyn Sebiä huomenna ajamaan kiinni. Tiet ovat paljon selkeämpiä, eikä siellä ole pahoja leikkauksia. Silloin Ogier pystyy ajamaan kovaa. Hän myös tuntee ne erikoiskokeet paremmin kuin minä, Rovanperä kertoi.

– Yritetään toki aloittaa hyvällä rytmillä, mutta en usko, että siinä on paljoa tehtävissä. Tarkoituksena on pitää tämä sijoitus.

Torstai-iltana ajettiin sama perinteikäs Col de Turinin erikoiskoe, joka kaasutellaan huomenna kahteen kertaan. Viimeinen veto vuoren laelle on myös kisan päättävä Power Stage -erikoiskoe. Rovanperä on hieman epäileväinen omien mahdollisuuksiensa suhteen täydestä lisäpistepotista.

– Huomiselle on ylipäätään joku isku löydettävä, sillä Thierry tulee varmasti kovaa takaa. Niille pätkille olisi löydettävä parempi fiilis kuin torstaina, Rovanperä totesi.

–  Power Stage on aluksi pientä tietä ja sitten noustaan Turinin päälle. Se on juuri sellainen pätkä, mistä en tykkää.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin lauantain iltapäivän lenkin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat