Quantcast

Kalle Rovanperä lohkaisi Belgian MM-rallistaan – ”Olihan se vähän jokkista”

Kalle Rovanperä johtaa rallin MM-sarjaa edelleen ylivoimaisesti, vaikka Belgian osakilpailussa nähtiinkin perjantaiaamuna kauden ensimmäinen ulosajo nuorelta suomalaiselta.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä joutui perjantaista alkaen odottelemaan kisan päättävää Power Stage -erikoiskoetta, joka sujuikin Toyota-tähdeltä jälleen erinomaisesti. Rovanperä oli pätkän nopein ja kuittasi viisi MM-pistettä.

– Se meni suunnitelman mukaan. Ei ole oikeastaan perjantain jälkeen ollut mitään muuta ideaa kuin yrittää ottaa Powerilta maksimit. Se oli sellainen normi veto Powerilla. Toki sinne aina pitää löytää ekstravauhti ja hyökkäystä laittaa lisää, Rovanperä kuvaili.

– Olihan tuo kaksi päivää vähän sellaista jokkista (autourheilun jokamiesluokka), tai niin me ainakin Jonnen (kartanlukija Halttunen) kanssa hommaa kuvaillaan. Siinä vain yrittää selvitä pätkät läpi ja herätellä sitten itsensä uudestaan viimeiselle erikoiskokeelle.

Kisan voittanut Hyundain Ott Tänak otti Rovanperää MM-taulukossa kiinni 22 pisteellä, mutta ero on edelleen 72 pistettä suomalaisen hyväksi.

– Kaikki näyttää edelleen ihan hyvältä. Totta kai harmittaa, kun antaa ison pistesaldon pois siitä potista. Onneksi johtoasemaa oli kuitenkin sen verran, että sen kärsi antaa pois. Koetetaan olla jatkossa antamatta enempää, Rovanperä sanoi.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Mestaruus oli Belgiassa ensi kertaa matemaattisesti mahdollinen Rovanperän osalta, joskin hyvin pienellä oljenkorrella. Nuori suomalaiskuski koki, että valmistautuminen oli silti ihan normaali, eikä ylimääräistä puristusta ollut.

– Eipä oikeastaan ollut valmistautumisessa mitään eroa muihin kisoihin. Ihan normaalisti yritettiin tehdä duunit. Näköjään sinne yksi nuottivirhe jäi. Ei niitä oikeastaan olisi muita ollutkaan, mutta harmillisesti ei nyt siitä yhdestä selvitty.

Rallin MM-sarja jatkuu muutaman viikon kuluttua Kreikan karkealla soralla. Mestaruus on jälleen mahdollinen, mutta Rovanperä povaa haastavaa kisaa ensimmäisen lähtöpaikkansa vuoksi.

– Se on varmasti vaikea sorakisa aurata tietä. Yritetään siellä maksimoida tulos ja olla lähellä Ottia sekä muita, jotka sarjassa ovat lähimpänä, Rovanperä suunnitteli.

– Lähtöpaikka on vaikea, kelistä se riippuu toki paljon. Jos on kuivaa, niin perjantaina häviää varmasti tuollaisessa sorakisassa. Yritetään kuroa eroa sitten kiinni. Toivottavasti takana tulevilla ei ole niin paljon parempi olosuhde, että pääsisivät isommin karkuun.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat