Kalle Rovanperä kunnioittaa Meksikon MM-rallin haastetta – ”Voi olla yksi kauden hankalimmista kisoista minulle”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan nuori tähti Kalle Rovanperä lähtee kolmas tila alla ensi viikon Meksikon MM-ralliin. Puuppolalaisen kausi on alkanut hienosti, sillä kauden avannutta Monte Carlon rallin viidettä sijaa seurasi Ruotsin rallin kolmas sija. 

Rovanperä testasi Meksikoa varten Espanjassa viime viikolla. Meksikoon nuorukainen lähtee odottavaisin mielin, mutta povaa kovaa haastetta kuumuudessa ja korkeassa ilmanalassa.

– Ajoin ensimmäistä kertaa Yaris WRC:llä soralla Espanjan testeissä. Pääsin koko ajan paremmin sinuiksi auton kanssa. Me kokeilimme muutamia eri säätöjä. Mielestäni löysimme hyvän kompromissin, Rovanperä summaa.

– Ajoin Meksikossa pari vuotta sitten ja tärkein asia siellä on korkea ilmanala. Sitä varten pitää myös omaa ajotyyliä  muokata. Ruotsin ralli meni meiltä hyvin, mutta Meksikon kisa voi olla yksi tämän kauden hankalimmista kisoista minulle, sillä minulla ei ole paljon kokemusta.

Toyotalla on aiemmin ollut haasteita moottorinsa kanssa korkeassa ilmanalassa. Kahden alakuloisen vuoden jälkeen Tommi Mäkisen johtama tiimi kuitenkin pääsi jo viime kaudella paremmin vauhtiin Meksikon pätkillä, kun Ott Tänak ylsi toiseksi.

– Meidän kauden alku on ollut upea. Tietenkin toivomme, että pystymme jatkamaan samalla tasolla Meksikossa. Tiedämme, että siinä kisassa korkea ilmanala voi olla kova koulu autolle. Olemme kuitenkin työskennelleet sillä alueella paljon ja myös kehittyneet, Mäkinen vannoo.

– Näimme jo viime vuonna, että meillä ei ollut enää ongelmia moottorin jäähdytyksen kanssa. Myös vauhti oli kohdillaan. Olenkin luottavainen, että voimme saada jälleen hyvän tuloksen kaikkien kolmen miehistön voimin, Mäkinen jatkaa.

Rovanperän lisäksi Toyotan WRC-autoja Meksikossa ohjastavat kaksi muuta tehdaskuskia Sebastien Ogier ja Elfyn Evans.

 

Lue myös nämä