Kalle Rovanperä kuittasi lyhyesti utelut WRC-pestistä kaudelle 2020 – ”Ihan mahdotonta sitä on vielä sanoa”

Kalle Rovanperä. Kuva: AKK Sports Oy

Vasta 18-vuotias rallikomeetta Kalle Rovanperä starttaa uransa toiseen kauteen rallin MM-sarjassa odottavaisin mielin. Viime kaudella nuorukainen ajoi WRC2-luokassa seitsemän kisaa sijoittuen luokan loppupisteissä kolmanneksi. 

– Ihan hyvät ovat tunnelmat. Innolla odotan, että pääsee taas ajamaan kilpaa, Rovanperä sanoi Rallit.fille AKK:n Mestareiden illassa.

Puuppolalainen ajaa kauden avauskisan Monte Carlossa Toni Gardemeisterin yksityistiimin Skoda Fabialla. Kauden päätavoitteena on ajaa niitä MM-sarjan osakilpailuja, jotka jäivät viime vuonna väliin.

– Monte on vaikea kisa. Yksi vuosi on nyt kokemusta. Toivottavasti voidaan ajaa voitosta. Sitä aina tavoitellaan ja täysiä lähdetään ajamaan. Se on kuitenkin sellainen kisa, että mitä tahansa voi tapahtua. Toivotaan, että saadaan ehjät vehkeet maaliin ja lisää kokemusta, Rovanperä summasi tavoitteen.

– Ajetaan toivottavasti kaikki kisat, mitä on jäänyt vielä ajamatta. Sitä kautta saadaan tärkeää kokemusta tuleville vuosille. Vielä ei ole ihan selvää, millainen paketti saadaan kasaan.

Viime kaudella Rovanperä ajoi WRC2-luokassa kaksi osakilpailuvoittoa ja saman verran kakkostiloja. Vuonna 2019 suomalaisnuorukaisen tavoite on kirkastaa sijoitusta.

– Voitto (luokan mestaruus) on aina tavoite. Lähden pääsääntöisesti ajamaan kaikki kisat läpi ja pyrin olemaan mahdollisimman nopea kaikissa niissä. Jos se tavoite onnistuu, niin varmasti ollaan myös lopulta sarjassa korkealla. Toivottavasti pystytään ajamaan mestaruudesta.

18-vuotiaan rallitähden ura on ollut rakettimaisen nousujohteinen. Parannettavaa silti riittää, mutta missä osa-alueessa eniten?

– En nyt tiedä. Ei ole mitään erityistä osa-aluetta mielessä. Koitetaan kehittää kaikkia puolia ajamisessa, Rovanperä kuittasi.

Kaudeksi 2020 Rovanperää ollaan jo nostamassa WRC-luokkaan. Mies itse ei suostunut asiaa juuri kommentoimaan.

– Ihan mahdotonta sitä on vielä sanoa.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö