Kalle Rovanperä koki heti ison yllätyksen – ”Ei ollut mitään käryä”

Kalle Rovanperällä on edessään haastava viikonloppu Puolan MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Puolan MM-rallin testierikoiskokeella. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä lennätettiin pikaisella aikataululla Puolaan tiistaina, kun hänen tallikaverinsa Sebastien Ogier oli ajanut aiemmin samana päivänä nokkakolarin kilpailun nuotituksessa. Ogier joutui lopulta jäämään yön yli sairaalaan tarkkailuun ja jättämään kisan kokonaan väliin, mikä tarkoitti sitä, että Rovanperän loma keskeytyi yllättäen.

Rallin MM-sarjan muut tähdet nuotittivat pätkät normaaliin tapaan tiistain ja keskiviikon aikana. Lisäksi he olivat voineet jo ennen kisaviikkoa katsoa videoita Puolan MM-rallin erikoiskokeista.

Rovanperä saapui myöhään tiistai-iltana Puolaan ilman minkäänlaista ennakkovalmistautumista. Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen viettivät koko keskiviikkopäivän nuotittamassa erikoiskokeita.

Torstaiaamuna he olivat jo vauhdissa testierikoiskokeella.

– Testimme on tämä viiden kilometrin pätkä, jonka nyt ajoimme. Eilen nuotitimme pätkillä 14 tuntia, emmekä olleet katsoneet yhtään videoita. Ei ole helppoa, Rovanperä sanoi.

Rovanperän ensimmäinen veto shakedownilla näytti heti sen, kuinka haastava kisa hänellä on edessään.

– Jo täällä osuin paaleihin risteyksessä, koska kun nuotitimme tämän illalla, pätkä oli täynnä faneja. Sen vuoksi minulla ei ollut mitään käryä, miten paalit ovat täällä, Rovanperä tunnusti.

– Pääsimme kuitenkin tämän läpi. Toivotaan, että voimme hieman auttaa tiimiä, ja katsotaan, mitä tapahtuu.

Rovanperä sijoittui testipätkän ensimmäisellä ajokerralla seitsemänneksi. Eroa kärkiajan kellottaneeseen Ott Tänakiin kertyi vain 2,8 sekuntia pienestä virheestä huolimatta.

Hyundai-tähti Tänak löi ensimmäisellä kierroksella Toyotan Elfyn Evansin 0,7 sekunnilla. Hyundain Andreas Mikkelsen oli kolmanneksi ja M-Sport Fordin Gregoire Munster neljänneksi nopein.

Puolan MM-rallin testierikoiskoe päättyy kärjen osalta kello 13.30 Suomen aikaa. Kilpailu käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Lue myös nämä