Kalle Rovanperä käskytti kilpuriaan Sardiniassa, testeistä huimaa videokuvaa

Toyotan rallitiimi siirtyi viime viikonlopun Kroatian MM-rallin jälkeen suoraan Sardinian saarelle.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tällä viikolla tallin kaikki kuljettajat Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta ja Kalle Rovanperä ovat ajaneet yhden testipäivän per kuski Sardinian soralla. Rallin MM-sarjassa alkaa pitkä sorakisojen putki, sillä seuraavat seitsemän osakilpailua ajetaan liukkaalla alustalla.

Nelikosta Evans, Katsuta ja Rovanperä ajoivat testit kahta rallia varten yhtä aikaa, sillä testi palveli sekä vajaan kahden viikon päästä ajettavaa Portugalin osakilpailua että kesäkuun alun Sardinian rallia. Valikoituja MM-ralleja ajava Ogier puolestaan ajoi jo nyt omat testinsä Sardinian kisaa varten, jonka alkuun on noin kuukausi.

– On aina hienoa päästä takaisin soralle. Kevät on ollut pitkä ja meillä on ollut lähinnä asvaltti- ja lumikisoja. Ei se varmasti helppoa ole siirtyä taas soralle, mutta odotan kyllä innolla. Nyt edessä on pitkä putki pelkästään sorakisoja, Rovanperä kertoi.

– On mukavaa palata Portugaliin. Olen aina nauttinut siitä rallista paljon. Viime vuonna pystyimme voittamaan, vaikka aloitimme ensimmäisenä autona. Tänä vuonna kamppailu on varmasti tiukempaa. Nyt olemme reitillä toisena autona, joka on vähän parempi lähtöpaikka.

Rovanperä voitti siis viime vuonna Portugalissa. Evans oli toinen 15,2 sekutia suomalaista perässä. Kolmanneksi ajoi Hyundain Dani Sordo, joka jäi kärjestä jo yli kaksi minuuttia.

Rovanperä pääsi testaamaan aurinkoisessa säässä Välimerellä. Katso alapuolelta komea video suomalaiskuskin testipäivästä.

Lue myös nämä