Kalle Rovanperä joutui jälleen kiirehtimään yksityiskoneeseen – takana ”pitkä yö”

Kalle Rovanperä ei ehtinyt jäädä juhlimaan Puolan MM-rallin voittoa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota kutsui Rovanperän pikahälytyksellä Puolan MM-ralliin paikkaamaan Sebastien Ogieria, joka oli ajanut kolarin kilpailun nuotituksessa. Rovanperä hoiti tuurauksensa tyylillä – suomalainen otti voiton, vaikkei hän ollut valmistautunut lainkaan kisaan.

Sunnuntaina Rovanperä ruiskutti kuohujuomaa Mikolajkissa, mutta pian suomalaistähdellä piti jälleen kiirettä. Rovanperä oli saapunut Puolaan myöhään tiistai-iltana yksityiskoneella Jyväskylästä ja sunnuntai-iltana hänen matkansa jatkui niin ikään yksityiskoneella kohti etelää.

Rovanperää kuljettanut kone saapui myöhään sunnuntai-iltana Forlin lentokentälle Italiaan.

– Lähden tästä suoraan koneeseen ja lennän Imolaan testeihin. Aamulla on heti testit, joten pitkä yö on taas edessä, Rovanperä sanoi Rallit.fille Mikolajkissa voittojuhlallisuuksien jälkeen.

Rovanperä kilpailee tällä kaudella myös Porsche Carrera Cup Benelux -ratasarjassa, jonka seuraavat osakilpailut ajetaan tulevana viikonloppuna Italiassa Imolan moottoriradalla.

– Testit alkavat kahdeksan aikaan aamulla ja edessä on taas rataviikonloppu. Semmoista se on. Onneksi viikolla on pari päivää vapaata, Rovanperä kertoi.

Vapaapäivät tulevat varmasti Rovanperälle tarpeeseen, sillä Puolan rallin aikana unet jäivät suomalaisella lyhyeen. Rovanperä paljasti aiemmin, että hän nukahti kertaalleen läppärinsä päälle keskellä yötä, kun hän oli katsellut videoita erikoiskokeista.

Rovanperä debytoi Porsche Cupissa kesäkuun alussa Hollannin Zandvoortissa, missä hän teki heti vaikutuksen. Hän otti viikonlopun kahdesta kisasta sijat neljä ja viisi.

– Ensimmäinen kokemus sarjasta oli tosi positiivinen. Tykkäsin tosi paljon. Oli paljon mielenkiintoista hommaa, Rovanperä kuvaili.

Jos kaikki osuu kohdalleen, Rovanperällä on mahdollisuus taistella palkintokorokepaikasta myös radalla.

– En tiedä siitä, mutta Imola on uusi rata sarjan kuskeille. Toivottavasti olemme vähän vahvempia. Ainakin lauantaina olimme Zandvoortissa tosi hyvässä iskussa, Rovanperä virkkoi.

Lue myös nämä