Kalle Rovanperä jäi hieman kärkiajasta testipätkällä – Heikki Kovalainen väläytteli vauhtiaan

Elfyn Evans ja Thierry Neuville jakoivat pohja-ajan Japanin MM-rallin testierikoiskokeella, joka ajettiin torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Hyundai-kuljettaja Neuville oli pitkään kiinni parhaassa noteerauksessa, mutta Toyotan Evans teki huomattavan parannuksen aikaansa viimeisellä vedollaan. Myös Neuville ajoi parhaansa neljännellä yrittämällään.

– Kisasta tulee vaikea, sillä metsässä kulkevat pätkät ovat todella mutkikkaita. Vaikka järjestäjät ovat puhdistaneet teitä, joillain osuuksilla on edelleen likaa, Neuville ennakoi.

Tämän vuoden maailmanmestari Kalle Rovanperä ei yltänyt aivan kärkivauhtiin asvalttirallin shakedownilla. Toyota-tähti jäi Neuvillesta ja Evansista lopulta 0,7 sekuntia ja sijoittui kuudenneksi.

Suomalaisen edelle ehtivät myös kolmanneksi sijoittunut Sebastien Ogier sekä nelostilan jakaneet Ford-kuljettajat Craig Breen ja Gus Greensmith.

WRC2-luokan mestaruudesta Japanissa taisteleva Emil Lindholm oli luokkansa nopein kuljettaja kisan lämmittelyssä. Skoda-kuljettaja Lindholm päihitti maanmiehensä Teemu Sunisen ja Sami Pajarin niukalla 0,2 sekunnin erolla.

Myös entinen F1-kuljettaja Heikki Kovalainen väläytteli vauhtiaan testipätkällä. Skodan vanhalla Fabia R5 -autolla kilpaileva Kovalainen sijoittui WRC2-luokan ajoissa viidenneksi 2,3 sekuntia Lindholmia heikommalla ajalla.

Kovalainen voitti Japanin rallisarjan mestaruuden aiemmin tänä vuonna, joten suomussalmelainen tuntee japanilaisten ralliteiden metkut. Kovalainen osallistuu nyt ensimmäistä kertaa urallaan rallin MM-sarjan osakilpailuun.

Japanin MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe on ohjelmassa torstaiaamupäivänä kello 10.38 Suomen aikaa.

Katso alta Japanin MM-rallin ennakko. Testierikoiskokeen tulokset ja kilpailun aikataulu ovat videon alla.