Kalle Rovanperä huippuvauhdissa legendaarisella radalla

Toyotan WRC-tallin suomalaistähti Kalle Rovanperä osallistuu viikonloppuna Italian Imolassa ajettavaan ratakisaan.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä oli huippuvauhdissa Porsche Carrera Cup Benelux -sarjan vapaissa harjoituksissa perjantaina. Rallin kaksinkertainen maailmanmestari ajaa vasta toista kertaa kilpaa radalla.

Rovanperä tykitti aamun ensimmäisissä harjoituksissa toiseksi nopeimman kierrosajan (1.44,682). Parhaan ajan kellottaneesta Paul Meijerista Rovanperä jäi vain 0,072 sekuntia. Aamun treeneissä kolmanneksi paras oli Robin Knutsson (+0,131) ja neljänneksi vauhdikkain Sacha Norden (+0,293). Yhteensä Rovanperä ehti kiertää Imolan radan 13 kertaa avausharjoituksissa.

Iltapäivän toisissa vapaissa harjoituksissa Rovanperän kyyti oikeutti jo ykkösaikaan. Parhaan vetonsa suomalainen ajoi viimeisellä vedollaan juuri harjoitusten päätteeksi. Paque taipui tällä kertaa niukalla 0,025 sekunnin erolla. Myös Meijer ylsi aivan Rovanperän kantaan jääden 0,072 sekuntia. Norden oli toisten harjoitusten neljäs (+0,236). Toisissa harjoituksissa Rovanperä kirjautti yhteensä 15 kierrosta.

Imolan rata on Porsche Cupissa kuskeille uusi, joten Rovanperä on selvästi tasaisemmissa asemissa kuin viime kuussa Zandvoortin radalla. Imolassa ajetaan lauantaiaamuna aika-ajot ja sen jälkeen ensimmäinen kilpailu. Toinen kisa on ohjelmassa sunnuntaina.

Päätyössään ralliautoilun MM-sarjassa Rovanperän seuraava keikka on Latviassa 18.-21. heinäkuuta ajettava MM-osakilpailu. Sitä ennen suomalaistähti testaa vielä kotikonnuillaan Keski-Suomessa.

Rovanperällä kiirettä riittää, sillä pian Latvian rallin jälkeen ajetaankin jo Suomen MM-ralli, jota varten on luvassa myös testiä.

Lue myös nämä