Quantcast

Kalle Rovanperä hehkutti ikonisen rallin voittoa – ”Fiilis on kieltämättä mahtava”

Kalle Rovanperän huima rallikausi sai jatkoa Kenian osakilpailussa viikonloppuna.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä pokkasi Safari-rallin voiton. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nuori Toyota-tähti nappasi jo kauden neljännen voittonsa viemällä nimiinsä legendaarisen Safari-rallin reilun 50 sekunnin turvin ennen tallikaveri Elfyn Evansia.

– Fiilis on kieltämättä mahtava. Tämä oli iso voitto meille. Safari on erityislaatuinen kilpailu ja on mahtavaa saada oma nimi tämän kisan voittajien joukkoon. Myös Toyotalle tämä ralli on aina ollut tärkeä, Rovanperä hehkutti Rallit.fille.

Rajut kenialaiset soratiet pistivät kuljettajaparit koville. Rovanperää piinasi vielä lauantaina jonkinlainen vatsapöpö, mikä vei voimat.

– En tiedä, mikä eilen oli vikana. Päivähuollossa tuntui, ettei energiaa ole yhtään. Kuulin, että aika monella muullakin oli sama juttu. Kun tulee tällaiseen maahan, voi aina tulla jotain pieniä terveyshuolia. Onneksi tänään olo oli jo parempi, Rovanperä sanoi.

– Oli tämä varmasti raskain kilpailu, jonka olen koskaan ajanut. Koko ajan oli erilainen olosuhde, mikä vaati paljon keskittymistä ja huolellisuutta.

Rovanperä ajoi lähes koko kilpailun virheettömästi. Torstain yleisöerikoiskokeella Nairobissa Rovanperä oli lähellä ajaa ulos heti avausmutkassa ja kärsi sen seurauksena rengasrikon. Sen jälkeen suomalaiskuski ei virheisiin sortunut.

– Ei tämä kisa nyt niin kamala ollut, mutta todella vaikea ja erittäin haastava. Juoksuhiekkaosuuksilla auto oli vain pakko pitää liikkeessä tai muuten olisi jäänyt kiinni. Erilaisia tilanteita tuli vastaan paljon, Rovanperä summasi.

– Normaalisti pitää keskittyä vain siihen, että ajaa mahdollisimman kovaa. Täällä on tärkeintä vain selviytyä pätkät läpi. Toki joillain osuuksilla pystyi vähän puskemaankin.

Toyota saavutti Keniassa lopulta neloisvoiton. Rovanperän ja Evansin perässä Takamoto Katsuta otti kolmannen ja Sebastien Ogier neljännen sijan.

Rallin MM-sarja jatkuu heinäkuun puolivälissä Virossa. Rovanperä puolustaa ultranopean sorarallin voittoa.

MM-sarjassa Rovanperän johtoasema on jo 65 pistettä ennen Hyundain Thierry Neuvillea.

Katso alapuolelta kooste tapahtumarikkaasta Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat