Kalle Rovanperä esitti kovan vetoomuksen raskaan päivän päätteeksi

Puolan MM-ralli palasi tänä vuonna kalenteriin seitsemän vuoden tauon jälkeen.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Puolassa ajettiin edellisen kerran 2017 ja sen jälkeen kisa menetti MM-arvonsa. Yksi keskeisimmistä syistä oli se, että katsojat eivät osanneet käyttäytyä.

Seitsemässä vuodessa mikään ei tunnu muuttuneen. Katsojat aiheuttivat toistuvia häiriöitä perjantaina ja kaksi erikoiskoetta jouduttiin perumaan sen vuoksi, että katsojia oli väärissä paikoissa seuraamassa kilpailua. Yksi erikoiskoe keskeytettiin myös hetkeksi, mutta se pätkä päätettiin ajaa kuitenkin loppuun saakka.

– Faneille haluan sanoa sen, että on hienoa nähdä teidät pätkillä, mutta emme halua nähdä teitä ralliauton edessä tai liian lähellä sitä. Joten olkaa kilttejä ja noudattakaa ohjeita. Haluamme, että pysytte turvassa, emmekä halua, että yksikään teistä loukkaantuu tai yksikään meistä loukkaantuu, Toyotan Kalle Rovanperä vetosi katsojiin.

Vaikka katsojat aiheuttivatkin harmia, päästiin Puolassa kuitenkin myös ajamaan. Se sujui Rovanperältä varsin mallikkaasti, sillä suomalainen on tässä kohtaa kilpailussa peräti toisena ja mukana voittotaistelussa.

Rovanperä linjasi ennen rallia, ettei hän lähde ajamaan voitosta, mutta onko mieli nyt muuttunut?

– Ei se hirveästi ole sen suhteen muuttunut. Ensimmäiset lenkit tulevat olemaan huomenna ihan yhtä vaikeita kuin tänäänkin. Ei se helppoa ole, Rovanperä linjasi ja jatkoi:

– Tietysti nyt on ihan hyvä tilanne. Yritetään taistella koko ajan lisää ja katsotaan, mihin pystytään.

Rovanperä vietti viime yön videoita katsellen ja nukahti lopulta tietokoneen ääreen. Lauantaihin pyritään valmistautumaan tänäkin iltana, mutta väsymys saattaa viedä voiton.

– Riippuu siitä, miten pitkään pysyn hereillä. Sen mukaan mennään. Huomenna on kuitenkin ihan sama homma eli ihan yhtä paskat nuotit kuin tänään. Tehdään, mitä pystytään, Rovanperä suunnitteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat