Kalle Rovanperä ehdolla rallin MM-sarjan päätösgaalassa

Suomen rallitoivo Kalle Rovanperä on ehdolla palkinnonsaajaksi rallin MM-sarjan päätösgaalassa.

Rovanperä on ehdolla Spirit of the Season -kategoriassa, jossa palkitaan erityistä henkeä ja päättäväisyyttä osoittanut kuljettaja. Rovanperä taisteli sisukkaasti heinäkuun lopussa ajetussa Suomen MM-rallissa, kun Skoda Fabiasta oli pettänyt etujousitus Päijälässä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen olivat jo luovuttaa, mutta päättivät ryhtyä huoltotoimenpiteisiin. Luovan korjausratkaisun ansiosta Rovanperä ja Halttunen pystyivät ajamaan läpi Pihlajakosken erikoiskokeen, vaikkakin konepelti oli pystyssä valtaosan pikataipaleesta. Samalla WRC2-luokan kärkipaikka vaihtui neljänteen sijaan.

– Siellä oli pari suomalaista kameramiestä antamassa vinkkejä. Siellä on vähän tukivarsitankoa ja liinaa käytetty, että saatiin osat pysymään paikoillaan, Rovanperä kertasi huoltotoimenpiteitä.

Rovanperän kanssa tittelistä kisaavat Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville. Palkinnon voittaja ratkaistaan yleisöäänestyksen perusteella. Voit käydä antamassa äänesi täällä, äänestys päättyy 12. marraskuuta. WRC-gaala järjestetään kauden päättävän Australian MM-rallin jälkeen Sydneyssä 19. marraskuuta.

Rovanperä on ehdolla myös toisessa kategoriassa, jossa rallifanit pääsevät äänestämään ajanottoon liittyvän palkinnon voittajaa. Rovanperä oli ylivoimainen WRC2-luokan ykkönen Walesin osakilpailussa. Kategoriassa on ehdolla myös Jari-Matti Latvala, joka ajoi huikean ajan Walesin MM-rallin Power Stage -erikoiskokeella. Kategorian äänestys on käynnissä täällä.

Katso jutun yläpuolella olevalta videolta Spirit of the Season -kategorian ehdokkaat.

Juttua täydennetty kello 17.50: Rovanperä on ehdolla myös toisessa kategoriassa Latvalan kanssa.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja