Quantcast

Kalle Rovanperä avasi taktiikkaansa – ”Pidetään painetta yllä Evansille”

Toyotan Kalle Rovanperä säilytti toisen sijansa Portugalin MM-rallin lauantaiaamun erikoiskokeella.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä haastoi rallia johtavan tallikaveri Elfyn Evansin tiukasti ja kirjautti aamun toiselle pätkällä kovan pohja-ajan. Walesilaiskuski kuitenkin iski takaisin seuraavalla EK:lla, jossa hän jätti Rovanperää 8,2 sekuntia. Kokonaistilanteessa Evansin etumatka on 18,4 sekuntia.

– Aamupäivän lenkki meni ihan hyvin. Meillä oli pari pehmeää rengasta eiliseltä. Niillä antoi vähän tasoitusta, kun käytetyt renkaat eivät niin hyvin toimi. Sitten viimeisellä pitkällä pätkällä Elfyn teki paremman rengasvalinnan ja laittoi kovat renkaat alle. Meillä taas vähän loppui renkaat kesken, Rovanperä summasi Rallit.fille.

MM-sarjaa ylivoimaisesti johtavan Rovanperän ei ole järkeä taistella voitosta hampaat irvessä. Toisenkin sijan pisteet vankistaisivat entisestään johtoasemaa MM-taulukossa.

– Totta kai pitää ajaa fiksusti. Taakse on isot erot ja tästä sijasta saisi hyvät pisteet. Yritetään pitää kuitenkin hyvää painetta yllä Evansille ja katsotaan sitten, miten käy, Rovanperä sanoi.

– Mielenkiintoinen iltapäivä on luvassa, kun pehmeitä renkaita ei oikein ole jäljellä. Katsotaan, mitä siellä käy.

WRC2-luokkaa 12 ajetun erikoiskokeen jälkeen johtaa kauden ensimmäistä MM-rallia ajava Teemu Suninen. Ranskalainen Yohan Rossel hiipi lauantaiaamun pätkillä jo vajaan kymmenen sekunnin päähän suomalaisesta.

– Aamun pätkät olivat itselle vähän pettymys. Toki olemme vielä johdossa, mutta etumatka kutistui ja melkein puolittui. Rengasvalinta oli aika kompromissi, koska jouduimme lähtemään kuudella käytetyllä renkaalla reitille, Suninen kertoi.

– Jatkossa tilanteen pitäisi renkaiden suhteen olla tasaisempi. Toivottavasti saadaan myös ajoa vähän paremmaksi.

Paluu MM-pikataipaleille on ollut Suniselle mieleen. Kauden avausrallista paluuta WRC-tiimiin haikailevalle Suniselle kelpaa vain voitto.

– Kyllähän tässä joutuu ihan kaiken laittaa peliin. Kaikkemme tehdään, että saadaan voitto. Fiilis on ollut upea. Tätä on kaivannut, ja tämä on homma, mistä tykkään.

Katso alapuolelta Kalle Rovanperän haastattelu Portugalista lauantaiaamun erikoiskokeiden jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat