Kalle Rovanperä aloitti valmistautumisen tärkeään ralliin – varmistuuko uran suurin saavutus?

Kalle Rovanperä. Kuva: Skoda Motorsport

Kalle Rovanperä on suunnannut katseensa jo ensi viikolla ajettavaan Walesin MM-ralliin.

Rovanperä testasi tällä viikolla Skoda Fabia R5 -kalustoa Walesia varten. Testiä ei suoritettu saarivaltion sorateillä vaan suomalaiskuljettajan edustaman Skodan tehdastiimin kotimaassa Tshekissä.

Voit katsoa jutun yläpuolelta videon Rovanperän testipäivästä.

Rovanperä johtaa ylivoimaisesti WRC2 Pro -luokkaa ennen Walesin rallia. Puuppolalaisella on kasassa 166 pistettä – toista sijaa jakavat Gus Greensmith ja Mads Östberg ovat 56 pisteen päässä.

Rovanperä on kerännyt tällä kaudella WRC2 Pro -luokan pisteitä yhdeksässä MM-rallissa. Ford-kuljettaja Greensmith ja Citroen-pilotti Östberg ovat puolestaan startanneet kuuteen WRC2 Pro -kilpailuun.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Luokan loppupisteissä otetaan huomioon kauden kahdeksan parasta tulosta. Näin ollen Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa titteli ensi viikolla Walesin osakilpailussa.

Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen kruunataan varmuudella luokan mestareiksi Walesissa, mikäli he ottavat kisassa luokkavoiton. Vuosi sitten suomalaispari ajoi dominoivaan voittoon Walesin rallin WRC2-luokassa.

– Mestaruus ei sinänsä vielä ole mielessä. Se olisi voinut jo täällä (Turkissa) varmistua, mutta toivottavasti se varmistuu jossain seuraavista kisoista. Hyvä se olisi voittaa, Rovanperä kertoi reilu viikko sitten Turkin MM-rallin jälkeen.

Walesin MM-ralli ajetaan 3.-6. lokakuuta. Rallit.fi seuraa tiiviisti kilpailun tapahtumia.

Katso alla olevalta videolta, mitä Walesin MM-rallissa on luvassa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja