Quantcast

Kalle Rovanperä ajoi ulos testipätkällä maalilinjan jälkeen – ”Pyörähdimme keveysti”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Kalle Rovanperän Sardinian MM-ralli ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, kun nuori suomalaiskuski päätyi katolleen ojaan torstain testierikoiskokeella.

Rovanperä oli jo ylittänyt maalilinjan, mutta Yaris WRC kellahti ojan pohjalle. Ulosajon vuoksi Rovanperä ei ajanut kuin yhden vedon shakedownilla. Tuloksissa Rovanperä oli vasta yhdestoista 4,9 sekuntia pohja-ajalle hävinneenä.

– Pikkuisen tuli oho-tilanne shakedownilla. Meillä oli liikaa vauhtia maaliintuloon, enkä saanut hidastettua tarpeeksi sitä seuranneisiin mutkiin. Me pyörähdimme kevyesti. Anteeksi tiimille, sillä tämä tuotti heille lisää töitä. Auton pitäisi olla kunnossa huomenna, Rovanperä twiittasi.

Testipätkän nopein oli Hyundain puolustava maailmanmestari Ott Tänak tasa-ajalla Toyotan Elfyn Evansin kanssa. Toinen Toyota-kuski Sebastien Ogier oli testiek:n kolmanneksi nopein kahdeksan kymmenystä kärkikaksikkoa perässä.

Shakedownin yllättäjiin lukeutui Hyundain ranskalainen Pierre-Louis Loubet, joka oli joukon viidenneksi nopein edellään tallikaveri Dani Sordo.

M-Sport Fordin Teemu Suninen ja Esapekka Lappi eivät ajaneet kilometriäkään ennakkotestiä Sardinian kisaa varten, joten shakedown oli suomalaiskaksikolle hyvin tärkeä. Suninen oli pätkällä kymmenenneksi ja Lappi seitsemänneksi nopein.

Sardinian ralli starttaa toden teolla perjantaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Sardinian MM-ralli, testierikoiskokeen tulokset:
1. Ott Tänak  Hyundai 2.13,6
2. Elfyn Evans   Toyota  +0,0
3. Sebastien Ogier Toyota  +0,8
4. Dani Sordo    Hyundai  +1,1
5. P-L Loubet    Hyundai  +1,3
6. Thierry Neuville Hyundai  +1,6
7. Esapekka Lappi  Ford   +1,7
8. Gus Greensmith  Ford   +1,8
9. Takamoto Katsuta Toyota  +2,5
10. Teemu Suninen  Ford   +2,6
11. Kalle Rovanperä Toyota  +4,9

Lue myös nämä

 • Uusimmat