Quantcast

”Kalle näytti upeaa ajamista” – Rovanperä hurmasi EM-driftingissä

Kalle Rovanperä teki tänä viikonloppuna vaikutuksen driftingin ystäviin ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussaan Irlannissa. Rovanperä selvitti tiensä 16 parhaan joukkoon EM-debyytissään.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaa johtava Rovanperä lämmittelee tällä kaudella ranteitaan muutamissa driftingin EM-sarjan, Drift Mastersin, osakilpailuissa MM-rallien välillä. Rovanperä on ajanut aiemmin yksittäisiä drifting-kisoja kotimaassa, mutta nyt hän haastoi ensimmäistä kertaa lajin todelliset huiput.

Rovanperä näytti heti Mondello Parkin karsinnoissa lauantaina, että hän on huippulahjakkuus myös driftingissä. Suomalaisässä kiidätti Toyota GR Supraansa huikeissa sivuluisuissa ja sijoittui lajittelussa komeasti seitsemänneksi huippupisteillä 93,00.

Sunnuntain pariajoihin eteni karsinnan 32 parasta kuljettajaa, ja Rovanperä sai ensimmäisellä pudotuskierroksella vastaansa Stavros Grillisin. Kreikkalaisesta ei ollut vastusta Rovanperälle ja Toyota-kuski eteni 16 parhaan joukkoon.

https://twitter.com/KalleRovanpera/status/1523308574700621825?s=20&t=dex0tBMHNDVC-XXhdJ7GBw

Seuraavaksi hän sai vastaansa puolalaisen Jakub Przygonskin, joka on kokenut Dakar-rallin kävijä. Puolan drifting-mestaruuden kolmesti voittanut Przygonski ja Rovanperä tarjosivat niin tasaisen väännön, etteivät tuomarit kyenneet nimeämään voittajaa kahden vedon jälkeen. Näin Rovanperä ja Przygonski laitettiin uusintaan ratkomaan välinsä.

– Suunnitelmana on pudottaa hänet, Rovanperä latasi ennen toista yhteenottoa.

Uusinnassa Rovanperän ja Przygonskin vääntö huipentui viimeiseen vetoon, johon puolalainen starttasi johtavana autona. Rovanperän kohtaloksi koitui lopulta viimeinen mutka, jossa suomalaiskuskin Supran etukulma osui Przygonskin kilpurin kylkeen. Tämä ratkaisi kaksintaiston Przygonskin hyväksi.

Puolivälierät jäivät tällä kertaa haaveeksi Rovanperälle, mutta suomalainen esitti huikeita suorituksia vähäisellä kokemuksellaan.

– Kalle näytti upeaa ajamista ja tarjosi kunnon taistelun Jakubille. Valitettavasti homma ratkesi kontaktiin, tuomariston jäsen Kevin O’Connell kertoi Red Bull TV:n lähetyksessä.

Katso alta video Rovanperän suorituksista ja kuuntele suomalaistähden mietteet kisaviikonlopusta. Juttu jatkuu videon alla.

Rovanperä kertoi, että erikoinen rengasongelma vaikeutti hänen suorituksiaan sunnuntaina.

– Putoaminen harmitti aika paljon. Jostain syystä pito katosi ensimmäisessä taistossa. Pudotimme rengaspainetta, mutta sitten pitoa oli vieläkin vähemmän. Se oli outoa, Rovanperä selvitti Twitterissä.

– Vaikuttaa siltä, että tänään käyttämämme renkaat pyörivät vanteella. Sen vuoksi menin leveäksi enkä pystynyt saamaan edellä ollutta autoa kiinni. Harmittaa, että taiston häviää tällä tavalla, mutta nautin tästä viikonlopusta. Seuraavalla kerralla olemme vahvempia, Rovanperä vakuutti.

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä kilpaili Toyota GR Suprallaan (oik.) Irlannissa. Kuva: Red Bull Content Pool

Rovanperän nimi on nyt varmasti Euroopan huippujen muistissa, kun puuppolalainen tulee seuraavan kerran kisaamaan heitä vastaan.

– Kalle tulee vielä takaisin, emmekä malta odottaa, kuinka hänen kehityksensä jatkuu, Red Bull TV:n kommentaattori Dave Egan sanoi.

Rovanperä saatetaan nähdä Drift Masters -sarjassa seuraavan kerran heinäkuun alussa, jolloin kauden kolmas osakilpailu ajetaan Ruotsissa. Kauden avauskilpailun Irlannissa voitti puolalainen Piotr Wiecek.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu on ohjelmassa vajaan kahden viikon kuluttua Portugalissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat