Quantcast

Kalle Markkaselle ensimmäinen ralli ulkomailla – samaan kutsukisaan Ott Tänakin kanssa

Kalle Markkanen
Kalle Markkanen. Kuva: Juho Kuusela / Kuuzela Photos
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka Belgian MM-ralli jouduttiinkin perumaan COVID-19-pandemian vuoksi, Virossa järjestetään kutsukilpailu 14. marraskuuta Kehalan rallicross -radan ympäristössä.

Tarkasti viranomaismääräyksiä noudattaen ajettavaan kilpailuun sai kutsun myös ensi kaudeksi SM1-luokkaan rallin SM-sarjassa siirtyvä Kalle Markkanen. Kyseessä on miehen ensimmäinen ulkomailla ajettava rallikilpailu.

– Mielenkiintoista lähteä tällaiseen kutsukilpailuun ja kovaan seuraan kokeilemaan vauhtia. Kyseessähän on myös ensimmäinen ulkomailla ajamani rallikilpailu, joten siksikin kiva lähteä ajamaan erilaisille teille. Täytyy myöntää, että kauheasti emme vielä tiedä kilpailusta, mutta täysillä lähdetään silti ajamaan.

Lauantain aikana ajetaan yhteensä yhdeksän erikoiskoetta, kolme eri erikoiskoetta kolmeen ajokertaan. Näin kilpaa ajettavaa kertyy noin 57 kilometriä. Rallin lopullista osallistujaluetteloa ei vielä ole julkistettu, mutta jo nyt tiedetään ralliin osallistuvan Viron ralliässän Ott Tänakin lisäksi mm. Georg Gross Ford WRC:llä sekä R5 Skodia lujaa käskyttävät Raul ja Gregor Jeets.

– Vastassahan meillä on sellaisia kavereita, jotka kiertävät rallin MM-sarjaa ja myös tuntevat Viron rallipolut. Heitä vastaan kun pärjää, niin kovaa on ajettu. Hieno mahdollisuus kaiken kaikkiaan, lähdemme opettelemaan jälleen uutta ja hakemaan hyvää tulosta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat