Quantcast

Kaksivetoisten viime kauden SM-mitalisti Lauri Joona mukana Ruotsin MM-rallissa

Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Timka Seppänen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sastamalasta kotoisin olevan 23-vuotiaan rallikuljettajan Lauri Joonan tulevan kauden rallikalenteri on varsin täysi. SM-sarjan lisäksi suunnitelmissa on ajaa muutamia MM-ralleja.

Kauden 2020 ensimmäinen MM-startti tapahtuu helmikuun puolessa välissä Ruotsissa.

– Ruotsissa kisataan M-Sportilta vuokratulla autolla kartturi Ari Koposen kanssa. Tarkoitus on saada hyviä erikoiskoeaikoja ja sitä myöten hyvä tulos, Lauri Joona kertoo.

Joonan päätyö rallin SM-sarja käynnistyy ensi viikolla perinteisellä Arctic Lapland Rallyllä, eli tuttavallisemmin Tunturirallilla. Lauri Joonalle nyt alkava kausi on kolmas SM-sarjassa. Tulevaan kauteen Joona on valmistautunut huolella. Takana on noin 300 testikilometriä sekä arvokasta oppia ja hyviä vinkkejä rallivalmentaja Kristian Sohlbergiltä.

– Autoon on hyvä tuntuma, sanoo Joona.

Nuoresta iästään huolimatta Joona starttaa jo viidenteen Tunturiralliinsa. Viime vuonna Joona ajoi SM3-luokassa toiseksi, mutta hyvästä sijoituksesta huolimatta kisasta ei jäänyt kovinkaan mukavia muistoja. Hyvin alkanut kisa meni pilalle, kun hän ja kartturi Markus Määttänen jäivät edellä ajaneen kilpailijan onnettomuuden seurauksena syntyneeseen ruuhkaan, eikä tuomaristolta herunut aikahyvitystä.

– Viime vuoden tapahtumat kaivelevat vielä sen verran, että tänä vuonna ei ole mitään muuta tavoitetta kuin voitto, toteaa Joona päättäväisesti.

Lauri Joona saavutti viime kaudella ensimmäisen SM-mitalinsa sijoittuen tiukan ja kovatasoisen SM3-luokan loppupisteissä toiseksi. Arctic Lapland Rallyssä luokan paremmuudesta kilpailee 16 autokuntaa. Joona osallistuu kisaan Ford Motorcraftin ilmoittamana Ford Fiesta R2T -autolla. Vakikartturi Markus Määttästä sijaistaa kauden avauksessa kokenut Juha Lummaa.

– Tunturi on hieno ja pitkä kilpailu, joten siellä täytyy keskittymisen olla kohdallaan.

Lue myös nämä