Quantcast

Kaksi todellista kaukorallia mukaan MM-kalenteriin kaudeksi 2022? FIA-pomo näytti vihreää valoa

Hayden Paddon
Hayden Paddon Australian MM-rallissa vuonna 2018. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA ja WRC-promoottori ovat jo pitkään puhuneet eri osakilpailujen vuorotteluperiaatteesta rallin MM-sarjassa. Rotaatiosysteemiä on jo aiemminkin käytetty esimerkiksi Uuden-Seelannin ja Australian rallien osalta. 

Kaudeksi 2021 Australian ja Oseanian alue jäi kokonaan ilman MM-rallia. Vuodeksi 2022 FIA:n rallipomo maalailee ruusuista kuvaa alueen rallifaneille.

– Minusta olisi mahdollista ottaa molemmat kisat kalenteriin samalle vuodelle. Ei se ole silti helppoa, kun palaamme takaisin normaaliin tilanteeseen (koronan jälkeen) ja lisäämme taas kisoja kalenteriin, Matton sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Se oli selkeä tilanne (ensi kauden osalta), koska he kertoivat, etteivät voi järjestää rallia. Heidän on kuitenkin oltava mukana vuonna 2022, se on varmaa, Matton jatkaa.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Uuden-Seelannin piti tällä kaudella palata ensi kertaa MM-kalenteriin sitten vuoden 2012, mutta korona sotki suunnitelmat. Samasta syystä sekä Uusi-Seelanti että Australia päättivät jättää väliin tulevan vuoden.

– Järjestäjät eivät voineet sitoutua WRC-promoottorille paikallisten koronarajoitusten vuoksi. He eivät usko, että rajoituksia poistetaan kovin herkästi. He haluavat toki olla jatkossa mukana, mutta eivät voineet sitoutua ensi vuoteen, Matton toteaa.

Ensi kauden osalta MM-sarja keskittyy vuoden ensimmäisen puoliskon osalta vain Euroopan osakilpailuihin. Koronan vuoksi alkuvuodesta ohjelmassa on normaalia vähemmän kisoja. Yhteensä MM-kalenteriin on mahdutettu tällä kertaa 12 rallia.

Ensimmäinen kaukoralli ajetaan kesäkuun lopussa, kun legendaarisen Safari-rallin Keniassa on tarkoitus palata MM-tasolle. Syksyllä ajetaan kaksi kaukorallia lisää, kun syyskuulle on merkitty Chilen ja marraskuulle Japanin osakilpailu.

Lue myös: Rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteri julki, mukana yksi uusi osakilpailu

Lue myös nämä

  • Uusimmat