Quantcast

Kaksi suomalaistoivoa jahtaa arvokasta palkintoa rallin MM-sarjassa – kilpakumppani sai apua WRC-kuskilta

Rallin MM-sarjan juniorimestaruus ratkaistaan tulevana viikonloppuna Kreikassa.
Jon Armstrong
Jon Armstrong. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mestaruuskamppailussa on mukana yhä neljä kuljettajaa ennen viimeistä osakilpailua, Akropolis-rallia. JWRC-mestaruutta puolustava Sami Pajari ja Jon Armstrong ovat tasapistein kärkipaikalla sarjassa, jossa ajetaan nelivetoisilla Rally3-luokituksen autoilla. Virolainen Robert Virves on vain yhden pisteen ja Lauri Joona kuuden pisteen päässä kärkikaksikosta.

Kreikassa on jaossa tuplapisteet, joten nelikon kuljettajista kenellä tahansa on mahdollisuus mestaruuteen. Lisäksi jokaisesta erikoiskoevoitosta napsahtaa tilille yksi lisäpiste.

Pohjoisirlantilainen Armstrong joutui tyytymään JWRC-luokan kakkossijaan viime kaudella. Tuolloin Pajari varmisti mestaruuden kauden päätöskisassa Kataloniassa.

– Viime vuonna Espanjassa tilanne oli täysin toisenlainen. Silloin oli tiedossa, että on vedettävä täysillä voittaakseen mestaruuden, Armstrong kertoi Belfast Telegraph -lehdelle.

– Kreikka on aivan erityyppinen kilpailu, johon on vaikeaa valita taktiikkaa, koska tiet ovat paikoin todella rajussa kunnossa. Keskitymme vain omaan työhömme, emmekä aseta liikaa paineita itsellemme, Armstrong kaavaili.

Armstrongilla ja kartanlukija Brian Hoylla on ollut pieniä ongelmia rahoituksen kanssa. Irlannin ralliyhteisö riensi apuun, jotta kaksikko pystyi ilmoittautumaan Akropolis-ralliin.

Muun muassa M-Sport Fordin irlantilaiskuljettaja Craig Breen keräsi Armstrongille rahoitusta huutokauppaamalla rallikyydityksen.

– Olemme saaneet upeaa tukea Kreikkaa varten. Se oli uskomatonta, että kaikki tulivat taaksemme. Olemme todella kiitoksia kaikille, jotka ovat auttaneet meitä, Armstrong sanoi.

Kreikan Akropolis-ralli käynnistyy torstai-iltana Ateenan olympiastadionilla ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Sorakilpailu päättyy sunnuntaina.

JWRC-mestarille on luvassa arvokas palkinto kaudelle 2023: neljä täysin rahoitettua MM-rallia Rally2-luokituksen kilpurilla.

Katso alta Akropolis-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat