Quantcast

Kaksi MM-rallia liipaisimella – kalenteriluonnos menossa WRC-komissiolle

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Korsikan MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promootioyhtiön pomo Oliver Ciesla on vahvistanut, että kaudella 2020 ajetaan tämän vuoden tapaan 14 osakilpailua. Mutta kalenteriin on tulossa muutoksia.

Jo tässä vaiheessa on käytännössä varmaa, että Japanin ralli palaa MM-sarjaan ensi kaudella. Mahdollisesti myös Kenian Safari-rallissa ajetaan MM-pisteistä vuonna 2020. Keniassa järjestetään kandidaattikilpailu heinäkuussa.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaksi tällä kaudella ajettavaa kilpailua pudonnee pois kalenterista. Ensi kauden alustava ohjelma esitellään perjantaina Kansainvälisen autoliiton FIA:n WRC-komissiolle, ja Motorsport News -lehden mukaan Saksan ja Korsikan ralleja ei löydy listalta.

– Promoottori jättää ensimmäisen kalenteriehdotuksen komissiolle. Emme ole koskaan aiemmin laittaneet kalenteria eteenpäin näin aikaisessa vaiheessa, mikä on positiivinen asia, Ciesla kertoi Motorsport Newsille.

– Haluamme ensi kaudella nähdä rallit Keniassa ja Japanissa. Japani on täyttänyt vaatimukset, ja Keniassa järjestetään kandidaattiralli. En tiedä, mitkä kisat antavat tilaa. Voin sanoa sen, että kalenterissa on 14 osakilpailua, Ciesla pyöritteli.

Myös Australian osakilpailun yllä on kysymysmerkkejä. Julkisuudessa on liikkunut spekulaatioita siitä, että ensi vuonna Uusi-Seelanti voisi korvata Australian rallin, joka on ajettu viime kausina Coffs Harbourin ympäristössä.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin huippuhetkistä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262687″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat