Kaikki odottavat Ott Tänakin päätöstä – ”Joskus asiat ovat paperilla monimutkaisempia”

Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Toyotan Ott Tänakilla on hyvä mahdollisuus päättää tänä syksynä ranskalaisten 15 vuotta kestänyt valtakausi rallin MM-sarjassa.

Tänak on ollut tällä kaudella ylivoimainen aina, kun kalusto on kestänyt maaliin asti. Virolaisen ensi kauden työnantajaa on spekuloitu koko kesän ajan. Mies itsekin naureskeli asialle Saksan MM-rallin aattona.

– Kaikki tietävät, että asiaa on vatvottu pidempään kuin olin ajatellut. Sanotaanko näin, että joskus asiat ovat paperilla monimutkaisempia kuin omassa mielessä. Se ottaa oman aikansa. Toivon todella, että saamme sopimuksen tehtyä mahdollisimman nopeasti, Tänak sanoi Rallit.fille.

Kommentin perusteella Toyota-jatkon osalta keskustelua käytäneen tällä hetkellä lähinnä seuraavien vuosien palkasta. Mahdollinen seuraava maailmanmestari haluaa arvoisensa palkan.

Tänak kuitenkin itse kertoi, että vaakakupissa painaa eniten tallin tahtotila panostaa auton kehitystyöhön. Autovalmistajilla lienee vaikeita päätöksiä edessään tulevilla kausilla, kun rallin MM-sarja siirtyy hybridiaikaan vuonna 2022. Silti myös lähivuosina olisi tärkeää tehdä tulosta.

– Päätavoitteeni on olla parhaassa tiimissä tulevaisuudessa. Se ratkaisee paljon, kuinka paljon tallit ovat valmiita panostamaan. Eri tiimeillä on eri strategiat tulevaisuutta ajatellen, Tänak summasi.

– Kun tulin Toyotalle, niin he eivät olleet vielä nopeimpia, mutta nyt me olemme. Olen siitä todella onnellinen. Haluan aina olla parhaassa joukkueessa mukana. Fordilla olin nopeimmassa autossa ja niin myös nyt. Haluan, että se jatkuu myös seuraavilla kausilla.

Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö