Kahden tallin kuljettajat selvillä, Teemu Suninen heikoilla jäillä – ovatko tässä ensi kauden WRC-kokoonpanot?

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai ei ole vielä julkistanut ensi kauden kuljettajiaan, mutta talli lähtee odotetulla nelikolla rallin MM-sarjan osakilpailuihin vuonna 2021.

Tallin tähtikuljettajilla Thierry Neuvillella ja Ott Tänakilla on jo sopimukset ensi vuodesta. Hyundain odotetaan piakkoin vahvistavan, että irlantilainen Craig Breen ja espanjalainen Dani Sordo jakavat tallin kolmatta i20 WRC -autoa tulevalla kaudella.

Breenille ja Sordolle rooli on tuttu. Tänä vuonna he pääsivät yksittäisiin MM-ralleihin kolmannella Hyundailla – kuten myös Sebastien Loeb, joka ei jatka Hyundailla ensi vuoden puolella.

Sordo ajoi tänä vuonna voittoon Sardinian rallissa ja sijoittui kolmanneksi viime viikonloppuna kauden päättäneessä Monzan osakilpailussa. Breen puolestaan nappasi kakkossijan syyskuussa ajetussa Viron MM-rallissa. Molemmat auttoivat osaltaan Hyundaita kohti valmistajien MM-titteliä.

Sordon uusi Hyundai-sopimus saa käytännössä sinettinsä jo torstaina, kun hän testaa Ranskassa tallin WRC-autoa kauden 2021 avaavaa Monte Carlon MM-rallia varten.

Lue myös: Rallitähtien loma jää lyhyeksi – Tänak tutustui ensimmäisenä MM-sarjan uutuuteen, Rovanperä saa maistiaisensa myöhemmin

Mahdollista on, että myös suomalaiskuljettaja Jari Huttunen nähdään ensi kaudella Hyundain WRC-auton ohjaamossa MM-rallissa. Huttunen ajoi tänä vuonna MM-sarjan WRC3-luokan ja Puolan rallisarjan mestariksi Hyundain R5-autolla. Huttusen manageri Marcus Grönholm on vihjaillut, että upeat tulokset saattavat avata Huttuselle näyttöpaikka Hyundain WRC-kilpurilla.

Lue myös: Jari Huttusen mykistävä kausi päättyi mestaruuteen – ”En tiedä vielä ensi kaudesta, mutta jotain on luvassa”

Hyundai on toinen WRC-talli, jonka ensi kauden kuljettajakokoonpano on selvillä. Viikonloppuna maailmanmestaruuden voittanut Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä jatkavat Toyotan kuljettajina. Lisäksi japanilainen Takamoto Katsuta kilpailee säännöllisesti neljännellä Toyota Yaris WRC:llä MM-ralleissa.

Katso alta kooste Monzan MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

 

M-Sportin pakka levällään

M-Sport Ford ei ole lukinnut vielä yhtäkään kuljettajaa WRC-talliinsa. Teemu Suninen, Esapekka Lappi ja Gus Greensmith edustivat tänä vuonna brittitiimiä. Kolmikosta Lappi ilmoitti Monzan MM-rallin jälkeen, ettei häntä nähdä ensi kaudella Fordin eikä minkään muunkaan WRC-auton ratissa MM-sarjassa.

Lue myös: Esapekka Lappi vahvisti ikävän uutisen Rallit.fille: Et sinäkään mene töihin, jos siitä pitää maksaa

Lapin mukaan hänen olisi pitänyt maksaa ensi kaudella ajamisesta M-Sportille, minkä vuoksi neuvottelut tallin kanssa päättyivät tuloksettomina. Jos M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson vaatii ensi vuoden WRC-kuljettajiltaan maksua, myös Sunisen WRC-ura on vaarassa ajautua paussille. Sunisen asioita on hoitanut Timo Jouhki, mutta tiettävästi konkarimanageri ei ole enää halukas maksamaan jokelalaisen kilpailemisesta.

M-Sportin kuljettajiksi ovat tyrkyllä britti Greensmith ja ranskalainen Adrien Fourmaux. Molemmilta löytyy taustaltaan rahaa, joka voi taata tallipaikan.

Greensmithin perhe omistaa öljy-yhtiö Crown Oilin. Fourmaux’lla on puolestaan tukenaan Ranskan autourheiluliitto FFSA.

WRC-tallien kuljettajat kaudella 2021 (*=sopimus vahvistettu):

Hyundai Motorsport:

Thierry Neuville *
Ott Tänak *
Craig Breen
Dani Sordo

Toyota Gazoo Racing:

Elfyn Evans*
Sebastien Ogier*
Kalle Rovanperä*
Takamoto Katsuta*

M-Sport Ford:

Gus Greensmith?
Adrien Fourmaux?
Teemu Suninen?

Lue myös nämä

  • Uusimmat