Quantcast

Kaatopeikko ei kummittele 17-vuotiasta lupausta rallin SM-sarjassa – ”Ei paina moiset enää mielessä”

Vasta 17-vuotias korpilahtelainen rallilupaus Jooa Iivari starttaa uransa toiseen Arctic Lapland -ralliin tulevana viikonloppuna Rovaniemellä.
Teemu Sillanpää ja Jooa Iivari
Teemu Sillanpää ja Jooa Iivari. Kuva: Jooa Iivari Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Iivari kilpailee rallin SM-sarjassa kaudella 2023 viime vuodelta tutulla Ford Fiesta Rally4 -autolla. Viime kauden toiseksi viimeisessä kisassa Mikkelissä Iivari kaatoi autonsa vatukkoon sen verran railakkaasti, että kauden päätösralli Kouvolassa jäi väliin.

Talven aikana Iivari taustatiimeineen on laittanut uuden korin autoon ja kaikki on kunnossa uuteen sesonkiin. Iivarin kartturina toimii tänä vuonna Teemu Sillanpää.

– Minulla on jo peräti toinen Tunturiralli tulossa. Teemullehan tämä on vasta ensimmäinen kerta, joten minun täytyy varmaaan vähän kartturia opastella täällä uusien elämyksien parissa, Iivari vitsailee kokeneeseen kartturiinsa viitaten.

Iivari testasi pari viikkoa sitten autoaan noin sadan kilometrin verran. Viime kauden SM3-luokan kärkikuskeista osa vaihtoi ylempiin luokkiin ja nelivetokalustoon, mutta se ei kuitenkaan tarkoita, että tuloksia tulisi automaattisesti.

– Ainahan sitä voittoa lähdetään tavoittelemaan, mutta niin ne lähtevät muutkin. Siellä on todella kovia kotimaisia kuskeja luokassa ja ei sovi unohtaa viime kaudella isoin harppauksin kehittyneitä japanilaisia. Niin Rovaniemen kuin koko sarjankin tulosta ajatellen kolmen kärkeen on varmasti tunkua, Iivari miettii.

– Jos tasaisesti podiumille pystyisi paukuttamaan, niin varmasti kauden lopuksi sijoituskin on kärkiluokkaa. Olkoon se tavoitteemme.

Mahdollista kaatopeikkoa Jooa Iivari pääsi viime syksynä kuitenkin muutamassa kisassa jo häätämään varakalustolla, joten alitajuntaan jääneitä henkisiä lukkoja ei tälle kaudelle ole matkassa.

– Ei paina moiset enää mielessä. Jos jotain pitää jännittää, niin korkeintaan sitä, että tuleeko reissussa syötyä liikaa, koska meillä on niin erinomainen ruokahuolto reissuissa mukana. Täällä Rovaniemellä se onkin erityisen hieno homma, koska nuottipäivät helposti ovat pitkiä ja sen päälle vielä videoita tarkistellaan. Auton set-upin lisäksi miehistönkin säädöt ovat tärkeässä osassa, nuori rallikuski veistelee.

Lue myös nämä

  • Uusimmat