Kaato alla ja kartturilla ruokamyrkytys – ylsi silti palkintopallille SM-rallissa

Rallin SM-sarjan ykkösluokassa kisaavat Benjamin Korhola ja Sebastian Virtanen saivat onnistuneen viikonlopun plakkariin Pohjanmaa rallista. 
Sebastian Virtanen ja Benjamin Korhola
Sebastian Virtanen ja Benjamin Korhola. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantai-iltana ajettiin kolme erikoiskoetta, jonka jälkeen Korholan sijoitus oli SM1-luokan kolmas, vain kuusi sekuntia Teemu Asunmaan perässä. 

Lauantaiaamun aloituksena toimi kilpailun pisin, 20,22 kilometriä pitkä oleva ”Kytölä-Torstila” -erikoiskoe. Sen jälkeen Korhola piipahti jo kakkostilalla, mutta lopulta oli nöyrtyminen kolmostilaan, kun SM-sarjaa johtava Roope Korhonen puristi ohi.

Pacco Motorsportin tiimiä edustava Korhola oli kuitenkin erittäin tyytyväinen viikonlopun antiin, sillä olihan alla kaato edellisestä kisasta Turusta.

– Täytyy olla kyllä tyytyväinen kolmanteen sijaan. Edellisestä kilpailusta saatiin aika paljon parannettua ja nyt tuli puhtaasti koko kilpailu läpi eikä ollut mitään tilanteita tai ongelmia, 21-vuotias Korhola summasi.

– Oltiin hyvässä vauhdissa ja lähellä kärkeä, etenkin Roopen kanssa oli hyvää kamppailua alusta alkaen. Lopussa sitten Roope pääsi kiristämään enemmän, eikä ihan pysytty siinä vauhdissa, mutta kuitenkaan eroa maalissa ei ollut liikaa kärkeen nähden, 24,7 sekuntia kisan voittaneelle Asunmaalle hävinnyt Korhola jatkoi.

Kartanlukija Sebastian Virtasella viikonloppu oli haasteellinen oman kunnon vuoksi, mutta periksiantamattomuudellaan selvittiin. Virtanen sai itsensä sellaiseen kuoriin, että pystyi keskittymään erikoiskokeilla ja siivittämään Korholan ajollisesti SM1-luokan uran parhaimpaan viikonloppuun. 

– Pohjanmaa rallattu nyt läpi. Itselle haasteellinen viikonloppu, kun torstai-iltana hyökkäsi ruokamyrkytys päälle eikä siitä päässyt eroon koko viikonloppuna. Kokonaisuutena hyvä viikonloppu meiltä. Ero kärkeen on kaventunut ja suunta on oikea. Järkevää ajoa Benkulta koko viikonlopun, Virtanen sanoi.

Korhola ja Virtanen nähdään seuraavaksi Viron EM -rallissa heinäkuun alussa sekä elokuussa Suomen MM -rallissa. Rallin SM-sarja jatkuu elokuun lopussa Lahden osakilpailulla. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat