Quantcast

Jyväskylässä asuva japanilaiskuski saa loistavan tilaisuuden: Kahdeksan MM-rallia WRC-autolla!

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tiimi vahvisti perjantaina, että tallin kehitysohjelmaan kuuluva Takamoto Katsuta ajaa kattavan ohjelman rallin MM-sarjassa WRC-autolla.

Katsuta osallistuu Toyota Yaris WRC -autolla kaikkiaan kahdeksaan MM-osakilpailuun kaudella 2020. Japanilaiskuljettajan ohjelmaan kuuluvat kaikki Euroopassa järjestettävät MM-rallit – Monte Carlo, Ruotsi, Portugali, Italia, Suomi, Saksa ja Wales – sekä kauden päättävä Japanin osakilpailu.

– Takamoto on kerännyt kokemusta Yaris WRC -autolla tänä vuonna ja tällä viikolla hän ajoi viimeisen päivän Monte Carlon rallin valmistavissa testeissämme. Hänellä on nyt enemmän kokemusta autosta ja hän ymmärtää paremmin, miten WRC-auto käyttäytyy, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoo.

Lue myös: Toyotan japanilaissuojatilla ”täydelliset olosuhteet” WRC-testissä (video)

Lue myös: Toyota neljällä autolla Monte Carloon? Takamoto Katsuta testasi Yaris WRC:tä lumisissa oloissa

– Nyt hän tarvitsee enemmän kokemusta, jonka avulla hän voi tehdä tasaisempia suorituksia. Olen erittäin luottavainen, että hän tekee hyviä asioita vuoden 2020 ohjelmansa aikana, puuppolalainen jatkaa.

Katsutan, 26, ralliuraa on rakennettu määrätietoisesti Toyotan haastajaohjelmassa, johon kuljettaja on kuulunut useamman vuoden. Katsutan elämä pyörii rallin ympärillä, minkä vuoksi hän asuu Jyväskylän seudulla. Siellä sijaitsee myös Toyotan WRC-tiimin päämaja.

– Vuosi 2020 on uusi haaste minulle. Minulla on hyvin kokemusta jokaisesta osakilpailusta tältä vuodelta, mutta se on iso askel ylöspäin, että kisoissa pääsee ajamaan huipputason WRC-autolla, sanoo Katsuta, joka ajoi päättyneellä kaudella yhdeksän MM-rallia R5 -luokituksen kalustolla.

Katsuta osallistui kaudella 2019 myös kahteen MM-ralliin Toyotan WRC-autolla. Saksan asvalttiosakilpailussa hän sijoittui kymmenenneksi.

Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä ajavat Toyotan tehdastiimin kuljettajina. Katsuta ajaa neljättä autoa niin sanotussa satelliittitiimissä. Lisäksi Jari-Matti Latvala kerää rahoitusta osallistuakseen Yaris WRC:llä ainakin Ruotsin ja Suomen MM-ralleihin.

Tämän vuoksi on mahdollista, että Toyota ajattaa jopa viittä WRC-autoa muutamissa MM-osakilpailuissa ensi kaudella.

WRC-tallit ovat aloittaneet valmistautumisensa ensi kauteen. Katso alta video Sebastien Ogierin ensimmäisestä testistä Toyota Yaris WRC-autolla. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,292929″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat