Juuso Nordgrenille jättimäinen takaisku – ulosajo EM-rallissa johtoasemasta

Juuso Nordgren. Kuva: Kuva: FIAERC.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan tehdastallin suomalaiskuski Juuso Nordgren koki massiivisen takaiskun Kyproksen EM-rallin yhdeksännellä erikoiskokeella. Nordgren jäi kärjestä 11,49 kilometrin erikoiskokeella liki minuutin.

Suomalaiskuski ajoi mutkan leveäksi ja pyöräytti autonsa ympäri. Yhteisöpalvelu Twitterissa julkaistun kuvan perusteella Nordgrenin ja kartturi Tapio Suomisen menopeli kärsi rytäkässä varsin pahoja kolhuja.

https://twitter.com/FIAERC/status/1008273610673401856

Nordgren johti Kyproksen EM-rallia ennen ulosajoaan. Suomalaisparivaljakko pääsi erikoiskokeen maaliin, mutta eroa kärkeen kertyi liki minuutti. Tuloksissa Nordgren löytyy neljänneltä sijalta ja eroa kisan kärkeen on reilut 40 sekuntia.

Vielä ei ole varmaan, pystyykö Nordgren ajamaan seuraavan, liki 20 kilometriä pitkän erikoiskokeen. Sen jälkeen edessä on huoltotauko.

– Todella tyhmä virhe se oli. Olen pahoillani koko tiimin puolesta. Minulla ei ole mitään selitystä. Ensimmäinen mutka oli todella liukas ja se meni leveäksi. Se oli ihan amatöörivirhe kylmillä renkalla. Yritämme vielä jatkaa, Nordgren kommentoi ERC:n ralliradiolle.

Kisan kärkeen on noussut isäntämaan Simos Galatariotis.Toisena ajaa Portugalin Bruno Magalhaes ennen Qatarin Nasser Al-Attiyahia. Magalhaes on vain 3,3 sekuntia kisaa johtavaa kyproslaista perässä.

Kyproksen EM-rallissa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.

Kyproksen EM-rallin tilanne EK9/13 jälkeen:
1. Simos Galatariotis Skoda  1.18.23,4
2. Bruno Magalhaes    Skoda     +3,3
3. Nasser Al-Attiyah   Ford      +25,9
4. Juuso Nordgren    Skoda     +43,1
5. Norbert Herczig    Skoda     +1.11,6
6. Christos Demosthenous Mitsubishi   +2.25,2
6. David Botka      Skoda     +2.39,3

Lue myös nämä