Justus Räikköseltä ”kimimäiset” kommentit legendaarisista erikoiskokeista

Ralli SM-sarja jatkuu viikonloppuna Jyväskylässä.
Justus Räikkönen
Justus Räikkönen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM3-luokassa kärkipaikkaa pitää hallussaan paikkoinen 18 vuotta täyttävä kirkkonummelainen Justus Räikkönen. Nuorukainen voitti luokkansa Rovaniemellä tammikuussa ja ajoi toiseksi Kuopiossa helmikuussa.

Mikael Korhosen kartturoima Räikkönen lähtee viikonlopun kisaan jalat maassa. Luokkaan on ilmoittautunut peräti 21 kuljettajaa, joten podiumille on tunkua.

– Onpahan taas hyvin ilmoittautunut kuskeja kisaan. Uskoisin, että hyvät karkelot saadaan aikaan. Lähdetään ajamaan omaa ajoa ja katsotaan, mikä on vauhtimme, Räikkönen suunnittelee.

– Ei siis mitään taktisia muutoksia alkukauteen nähden. Jatketaan toimineella kaavalla.

Jyväskylän Talvirallissa kuljettaja pääsevät ajamaan Suomen MM-rallista tuttuja erikoiskokeita talviolosuhteissa. Mukana ovat muun muassa Palsankylän, Kuohun ja Moksin pikataipaleet. Nuori Räikkönen kommentoi asiaa hyvin samaan tyyliin, miten setänsä Kimi Räikkönen aikoinaan vastaili median kysymyksiin.

– Mukana on aika legendaarisia erikoiskokeen nimiä MM-ralleista, mutta eivät ne mitään ekstrafiiliksiä aiheuta. Samalla tapaa ne pitää ajaa kuin muutkin, Räikkönen summaa.

– Toki Killerin yleisöerikoiskokeella voi tunnelma erota muista. Niissä on aina oma fiiliksensä, kun on paljon yleisöä paikalla ja näkee koko pätkän.

Räikkönen kisaa SM-sarjassa Peugeot 208 Rally4 -autolla. Nuori kirkkonummelainen testasi ajokkiaan Luhangassa edellisenä viikonloppuna.

– Yksi päivä ajettiin testiä melko nopealla tiellä. Kapeahkoa mutta kovavauhtista baanaa taitaa olla pääasiassa myös Jyväskylässä, joten eiköhän me siinä mielessä olla hyvin valmistauduttu kisaan.

Jyväskylän Talvirallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 86 kilometriä.

Lue myös nämä