Quantcast

Juho Hännisellä päällä MM-ralliuran paras putki – ”Tämä oli nautinnollista”

Juho Hänninen
Juho Hänninen. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juho Hänninen jatkoi loistavia otteitaan rallin MM-sarjassa, kun Toyota-kuljettaja ajoi neljänneksi sunnuntaina päättyneessä Espanjan osakilpailussa.

Hänninen oli jo toisessa perättäisessä kilpailussa Toyotan ainoa valopilkku. Punkaharjulainen vältti virheet ja piti loistavaa vauhtia varsinkin lauantain ja sunnuntain asvalttierikoiskokeilla.

Kolmessa edellisessä kilpailussa punkaharjulainen on saavuttanut yhden palkintokorokepaikan ja kaksi nelossijaa. Heinäkuun lopulla hän ajoi kolmanneksi Suomessa ja elokuussa tuli nelostila Saksan asvalttikisassa. Hänninen ei ole koskaan aiemmin MM-ralliurallaan yltänyt yhtä koviin tuloksiin.

Katalonian rallista saatu tulos lämmitti Hännisen mieltä.

– Tämä oli erittäin lähellä urani parasta suoritusta. Oli hienoa nähdä, että pystyn taistelemaan näiden kavereiden kanssa. Tämä oli nautinnollista, Hänninen iloitsi WRC:n ralliradiolle.

Hänninen yritti päätöspäivänä tavoittaa Sebastien Ogieria ja Ott Tänakia, jotka olivat kiinni kakkos- ja kolmossijassa. Ford-kaksikko ei kuitenkaan päästänyt suomalaista mukaan podiumkamppailuun.

Kilpailun voitti Citroenin Kris Meeke, jolle voitto oli kauden toinen. Meeke löi toiseksi sijoittuneen Ogierin lähes puolen minuutin erolla. Hänninen taipui voittajalle 54,1 sekuntia.

Ogier otti tukevan otteen tämänkin vuoden MM-tittelistä, kun Hyundain Thierry Neuville keskeytti päätöspäivänä. Samalla myös M-Sport otti aimo harppauksen kohti valmistajien mestaruutta.

Toyotan Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi keskeyttivät kisan. Latvala törmäsi jälleen kerran teknisiin ongelmiin jo rallin avauspäivänä, ja Lappi ajoi päin suojakaidetta sunnuntaina.

WRC2-luokan voiton vei Teemu Suninen, joka taistelee yhä MM-hopeasta. Suninen sijoittui yleiskilpailussa kahdeksanneksi.

Kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna Walesissa.

Espanjan MM-rallin tulokset:
 1. Kris Meeke        Citroen 3.01.21,1
 2. Sebastien Ogier   Ford        +28,0
 3. Ott Tänak         Ford        +33,0
 4. Juho Hänninen     Toyota      +54,1
 5. Mads Östberg      Ford      +2.26,2
 6. Stephane Lefebvre Citroen   +2.43,0
 7. Elfyn Evans       Ford      +4.37,4
 8. Teemu Suninen     Ford      +8.22,7

Lue myös nämä

  • Uusimmat