Quantcast

Juha Salolle iso pettymys Pohjanmaan SM-rallissa – ”Takaa-ajo päättyi tällä kertaa onnettomasti”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pohjanmaan SM-rallin toiseen kilpailupäivään kakkospaikalta lauantaina startanneen Juha Salon ja Mikko Markkulan taistelu voitosta päättyi lauantaiaamun ensimmäiselle EK:lle.

Kaksikko starttasi 3,8 sekunnin takaa-ajoasemasta taistelemaan voitosta, mutta lauantain ensimmäisen
EK:n jälkeen ero kärkeen venähti lähes kuuteen minuuttiin.

– Lauantaiaamun ensimmäinen EK lähti hyvin liikkeelle, mutta päättyi vähän huonosti. Yhteen risteykseen tullessa oikealle kääntynyt mutka kiristyi, pyörähdimme ja automme keula putosi ojaan. Auto juuttui pohjastaan ojan penkkaan jumiin. Yleisö sai nostettua meidät takaisin tielle, mutta aikaa siihen kului reilusti yli viisi minuuttia, Salo selvitti tilannetta.

– Kisa meni siihen. Se oli nyt semmoista. Meillä oli yritys päällä ja yritimme saada Teemua (Asunmaa) kiinni, mutta se takaa-ajo päättyi tällä kertaa onnettomasti, Salo jatkoi.

Seuraavalla EK:lla tappiota kertyi lisää, kun Salon Skodasta katkesi jarruputki ja eroa kärkeen tuli kaksi minuuttia lisää.

– Ulosajon jälkeen vanne osui jarruputkeen ja se hinkkasi sen poikki. Korjasimme jarruja pätkällä ja siirtymällä. No, tämä nyt oli tällainen kisa ja aika vaiherikas sellainen, joita aina silloin tällöin sattuu.
SM-pisteiden kannalta kärki sekoittui sopivasti. Lahdessa elokuussa uusi yritys, SM1-luokan SM-pisteissä neljäntenä ajava Salo muistutti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu SM Top Building -ralli ajetaan 13.–14. elokuuta Lahdessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat