Juha Salo tavoittelee jo seitsemättä voittoa Tunturista – ”Se pärjää, joka uskaltaa pitää kaasun pohjassa”

Juha Salo. Kuva: Merita Mäkinen

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo sekä hänen uusi kakkosohjaajansa Pasi Kilpeläinen tavoittelevat Rovaniemeltä historiallista seitsemättä rallin SM1-luokan ykköstilaa.

Vuosi sitten Salo sijoittui perinteisemmin Tunturiralli nimeä tottelevassa kilpailussa kolmanneksi ja ajoi SM-sarjasta lopulta hopeaa. Kysymyksessä oli Salolle jo uran yhdeksästoista rallin SM-mitali.

– Palkintokaapissani on yhä tilaa, joten yritetään saada sinne täytettä jo täältä Rovaniemeltä. Lähden entistä kovemmalla panostuksella tavoittelemaan SM1-luokan mestaruutta sekä seitsemättä Arctic Lapland  -rallin voittoa, Salo lupaa.

Salo odottaa jo innolla kilpailukauden alkua pitkän ”lomailun” jälkeen.

– Meillä on Pasin kanssa kova  tulostavoite ja odotukset korkealla. Tavoite on, että viikonlopun  jälkeen kotiini Karkkilaan on tuliaisina seitsemännet poronsarvet,  Salo summaa.

Arctic Lapland-ralli on Salon sekä hänen uuden kakkosohjaajansa Kilpeläisen ensimmäinen yhteinen ralli. Kilpeläisellä on kakkosohjaajan tehtävistä lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus muun muassa Joonas Lindroosin ja Marko Männyn viereltä.

– Muutama testi on yhdessä ajettu ja Pasi on ajanut jo niin pitkän  uran kakkosohjaajan tehtävissä, joten olemme varmasti hyvässä iskussa, kun ralli perjantaina käynnistyy. Sää Napapiirillä on upea. Pientä pakkasta, teiden pohjat ovat jäässä ja penkat kovia.  Reitti on törkeän nopeassa kunnossa, joten nautitaan ja lasketaan vain menemään.

Salo ehätti ajaa viimeistelytestinsä sunnuntaina Rovaniemellä.

– Kun pääsin Skodan rattiin, niin se oli kuin kotiin olisi mennyt.  Auton säätöihin teimme pieniä muutoksia viime vuoteen nähden ja se menee nyt todella nätisti. Auto tuntuu helpolta ajaa, Salo sanoo.

– Tehdään tarkat nuotit ja kaikki sen eteen, että voimme keskittyä ajamaan mahdollisimman kovaa. Keli on täällä nyt sellainen, että se kuka uskaltaa pitää kaasun pohjassa niin pärjää, Salo muistuttaa.

Jaa uutinen