Quantcast

Juha Salo kiilasi rallin SM-sarjan kärkeen – ”Kaikenlaista sitä pitkän uran aikana pitää vielä kokea”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Jukka Stefa Siitonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juha Salo sijoittui toiseksi lauantaina ajetussa Kouvolan SM-rallissa ja nousi samalla SM1-luokan pistetaulukossa kärkipaikalle.

Salo ja kartanlukija Mikko Markkula olivat vakuuttavassa vauhdissa Kouvolan ympäristössä. Parivaljakko johti rallia 5,5 sekunnilla ennen kahta viimeistä erikoiskoetta.

Lopulta haastavat olosuhteet veivät Salolta mahdollisuudet voittoon. Tielle tupruttanut lumi hidasti huomattavasti 45-vuotiasta konkaria, joka oli toisena tiellä. Taaempaa startannut Mikko Heikkilä pääsi ajamaan puhtaammalla tiellä ja kuittasi voiton lopulta yli minuutin erolla Saloon.

Lue myös: Kouvolan SM-rallissa yllätysvoittaja – vaikeat olosuhteet sekoittivat pakkaa

Kova lumipyry vaikeutti huomattavasti ajourakkaa. Salokin pyöräytti Skodansa kertaalleen ajourasta, joka oli täyttynyt lumesta.

– Kahta viimeistä pätkää lukuun ottamatta tänään oli hauskaa ajaa kilpaa. Kuudelle EK:lle kolme pohja-aikaa ja eihän sää- ja ajo-olosuhteille mitään voi. Ei se (ajaminen) helppoa ollut. Oli sen verran tilanteita, että ihan heti en muista vastaavaa. Huh, hah ja heijjaa, Salo virkkoi tiedotteessaan.

– Kaikenlaista sitä pitkän uran aikana pitää vielä kokea, vaikka sitä välillä jo luulee, että kaikki on koettu ja nähty, SM-sarjassa peräti kymmenen mestaruutta saavuttanut kuljettaja lisäsi.

Salo johtaa SM-sarjaa kahden pisteen erolla Teemu Asunmaahan, joka jäi seitsemänneksi Kouvolassa. Kausi jatkuu toukokuun lopussa, jolloin ensimmäinen kesäkilpailu kurvaillaan Liedossa.

– Kesäkauteen on hyvä startata piikkipaikalta. Kyllä tätä tilannetta (pistejohtoa) on tässä jo ehditty odottaakin, Salo hymyili.

Lue myös nämä

  • Uusimmat