Juha Rytkönen ylsi finaaliin rallicrossin MM-klassikossa, Hansenin veljeksille jälleen kaksoisvoitto

Juha Rytkönen
Juha Rytkönen. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaisen Betomik Racing -tiimin Ford Fiesta Supercarilla ajava Juha Rytkönen nappasi kauden parhaan tuloksensa rallicrossin MM-sarjassa sijoittumalla Ruotsin osakilpailussa sunnuntaina kuudenneksi. 

Rytkönen ylsi MM-sarjan klassikkokilpailussa Höljesissä finaaliin, mutta loppukilpailussa muiden kyyti oli vielä liikaa. Voittoon ajoi Peugeot’n Timmy Hansen ennen veljeään ja tiimikaveriaan Keviniä. Hansenin veljekset ottivat kaksoisvoiton myös kauden avauskisasta Barcelonasta heinäkuussa.

– Iso kiitos mekaanikoille, että he ovat joka kerta laittaneet auton kuntoon. Se ei ole aina itsestään selvää. Minulla kesti pitkään, että voitin Höljesissä, mutta onneksi sain nyt sen tehtyä. On mieletöntä, että saimme taas kaksoisvoiton Kevinin kanssa, Timmy Hansen hehkutti RX+-palvelun lähetyksessä.

Kolmanneksi Höljesin radalla ylsi Renault’n Kevin Abbring ennen Audin Enzo Idea, Hyundain Krisztian Szaboa ja Rytköstä. Suonenjokisella ei ollut asiaa palkintotaisteluun, mutta neljäs sija jäi vain reilun sekunnin päähän.

Hyundai-kuski Niclas Grönholm koki ison takaiskun jo sunnuntaina alkuerissä, kun jokerilenkki unohtui ja inkoolainen oli viimeisissä erissä koko porukan viimeinen aikasakon vuoksi. Lisää murhetta tuli välierissä. Grönholm sai viiden sekunnin aikasakon hieman kyseenalaisesta oikaisusta ja tippui ulos finaalista. Peter Hedström kiilasi Grönholmia jokerilenkillä ja suomalaiskuski joutui ajamaan merkin väärältä puolelta.

Grönholmin aikasakko oli kuitenkin onni Rytköselle, joka tuli välierässä maaliin neljäntenä, mutta nousi kolmanneksi Grönholmin epäonnen myötä.

Myös lajin kolminkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson koki epäonnea omassa välierässään. Ruotsalainen Audi-kuski koki rengasrikon ja jäi radan varteen.

– Rengasrikko oikealla edessä. Onhan tämä iso pettymys, Kristoffersson totesi lyhyesti.

Timmy Hansen nousi MM-sarjan kärkeen kuuden pisteen erolla ennen Kevin-veljeään. Szabo on kolmantena ennen Abbringia ja Kristofferssonia. Grönholm on kuudennella sijalla, mutta eroa kärkeen on kertynyt jo 29 pistettä. Rytkönen on MM-sarjassa kahdeksantena.

Jesse Kallio ajoi ykköseksi uudessa RX2e-sähköautoluokassa. Kallio nousi sarjan pistetilanteessa toiseksi vain pisteen päähän johtavasta Guillaume de Ridderista, joka ajoi Ruotsissa neljänneksi.

– Nyt on uskomaton fiilis. On hienoa voittaa tällaisessa rallicrossin mekassa. Sain hyvän startin ja onnistuin sitten kontrolloimaan tilannetta, Kallio kertoi.

Höljesin MM-rallicrossin tulokset: 

1. Timmy Hansen  Peugeot 4.26,709
2. Kevin Hansen  Peugeot  +1,049
3. Kevin Abbring   Renault  +1,645
4. Enzo Ide        Audi   +3,154
5. Krisztian Szabo Hyundai  +3,696
6. Juha Rytkönen  Ford   +4,636

MM-sarjan pistetilanne 2/8 osakilpailua:

1. Timmy Hansen     57
2. Kevin Hansen     51
3. Krisztian Szabo   40
4. Kevin Abbring    37
5. Johan Kristoffersson 37
6. Niclas Grönholm   28
7. Enzo Ide       25
8. Juha Rytkönen    25

Lue myös nämä