Juha Rytkönen valittiin rallicrossin MM-sarjan vuoden tulokkaaksi – ”Iso kunnianosoitus”

Juha Rytkönen
Juha Rytkönen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjassa Kouvolan osakilpailussa elokuussa debytoinut Juha Rytkönen on valittu vuoden tulokkaaksi sunnuntaina järjestetyssä etägaalassa. 

Rytkönen ajoi GRX-tiimin Hyundai Supercarilla Kouvolassa lauantain osakilpailussa upeasti toiseksi. Myös sunnuntain kisassa finaalipaikka oli hyppysissä, mutta tuomariston langettama aikasakko tiputti suonenjokelaisen loppukilpailusta.

– On upea homma, että sain palkinnon vain yhden viikonlopun suoritusten perusteella. Jotenkin olo on aika etuoikeutettu. Ainakin jossain on onnistuttu tämän vuoden aikana. Tämä on iso kunnianosoitus ja fiilis on luonnollisesti mahtava, Rytkönen hehkuttaa Rallit.fille.

– Eihän tämä olisi ollut mahdollista ilman GRX-tiimin luottoa ja tukea. Iso kiitos heille.

Rytkösen piti ajaa Ferratum Teamin Ford Fiesta Supercarilla loppukauden kilpailuissa, mutta suomalaiskuski jäi ilman lisäkisoja koronapandemian ja osin surkean tuurin vuoksi. Barcelonan kilpailu jäi väliin, koska Ferratum Teamin kalustoa ei ehditty saada kuntoon Latvian MM-rallicrossin jälkeen. Belgian ja Saksan kisaviikonloput peruttiin puolestaan koronan vuoksi.

Rallicrossin suomalaislupauksen tavoitteena on päästä MM-sarjaan ensi kaudella. Rytkösen taustajoukot paiskovat kovasti hommia, jotta budjetti saadaan kasaan ainakin muutamaan kilpailuun.

– Jossain, toivottavasti jopa joissakin kisoissa ollaan varmuudella mukana ja ihan huippukalustolla. Tavoitteena on saada useampi ulkomaan kilpailu mukaan kisakalenteriin. Budjettia kasataan ja neuvotteluita käydään, Rytkönen sanoo.

Rallicrossin ensi kauden kilpailukalenteria ei ole vielä julkistettu. Promoottori IMG vetäytyy tehtävästään vuoden vaihteessa, mikä osaltaan hankaloittaa tilannetta.

Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco sai myös yhden pystin kauden päätösgaalassa. Niclas Grönholmin voitto kotiradalla elokuussa sai tunnustusta Action of the Year -kategoriassa.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat