Juha Rytkönen säväytti alkuerissä – Niclas Grönholmilta paha moka

Juha Rytkönen
Juha Rytkönen. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime kaudella sensaatiomaisesti rallicrossin MM-sarjassa debyyttikisassaan toiseksi ajanut Juha Rytkönen on löytänyt paremman vauhdin Betomik Racingin Ford Fiesta Supercarin ratissa Ruotsin Höljesissä kuin kauden 2021 avauskisassa Barcelonassa heinäkuussa. 

Rytkönen ajoi Ruotsin MM-rallicrossin kolmansissa alkuerissä sunnuntaina komeasti kolmanneksi parhaan ajan, mikä on suonenjokisen paras tulos tällä kaudella alkuerälähdöissä. Edelle ehtivät vain Renaultin Kevin Abbring sekä Peugeotin Timmy Hansen.

– Auto on nyt tosi hyvä. Eilen se oli nopea, mutta aika hankala ajettava. Nyt kaikki on kunnossa. On nautinto ajaa, Timmy Hansen sanoi RX+-palvelun lähetyksessä.

– Olen todella onnellinen. Ajoin fiksusti ja jokeritaktiikka toimi. Oli mukavaa löytää vauhtia, Abbring puolestaan totesi.

Hyundain kalustolla ajava Niclas Grönholm oli kolmansissa erissä vasta seitsemäs. Lauantaina vielä kolmantena kokonaispisteissä ollut inkoolainen mokasi pahasti viimeisissä erissä, kun Grönholm unohti käydä jokerilenkillä. Näin ollen Grönholm oli neljänsissä alkuerissä viimeinen saatuaan 30 sekunnin aikasakon.

Viimeisissä erissä Rytkönen oli puolestaan kuudes. Ford-kuskin alkuerälähtöjä himmensi ensimmäisessä erässä lauantaina sattunut jousitusrikko, minkä myötä hyvät pisteet jäivät saamatta. Neljän alkuerän jälkeen Rytkönen oli pisteissä seitsemäntenä ja Grönholm niukasti edellä viidentenä.

Timmy Hansen oli alkuerien ykkönen ennen Audilla tällä kaudella ajavaa Johan Kristofferssonia, joka vei nimiinsä viimeiset erät.

– Veto oli aika hyvä. Sain nyt vihdoin myös hyvän lähdön, mikä on tärkeää jatkolähtöjä ajatellen, Kristoffersson tokaisi.

Abbring oli alkuerien kolmanneksi paras ennen Grönholmin tallikaveri Krisztian Szaboa. Avauskisan Barcelonassa voittanut Kevin Hansen oli Peugeotillaan vasta kuudes.

Sunnuntaina Höljesissä ajetaan vielä välierät sekä finaali.

Pisteet 4/4 erän jälkeen:

1. Timmy Hansen         Peugeot 185

2. Johan Kristoffersson Audi    183

3. Kevin Abbring        Renault 165

4. Krisztian Szabo      Hyundai 160

5. Niclas Grönholm      Hyundai 153

6. Kevin Hansen         Peugeot 153

7. Juha Rytkönen        Ford    151

8. Enzo Ide             Audi    149

9. Peter Hedström       Hyundai 146

10. Attila Mozer        Ford    138

Lue myös nämä