Jos Verstappenin raju hyökkäys päättyi ulosajoon

Entisen F1-kuljettajan Jos Verstappenin huonojen kisojen sarja sai jatkoa Belgian rallisarjassa viime viikonloppuna.
Jos Verstappen
Jos Verstappen. Kuva: Belgian Rally Championship
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ikoninen Ypres-ralli ajettiin viikonloppuna Länsi-Flanderissa. Pari vuotta sitten ralliin hurahtanut Verstappen, 52, sai kilpailuun hyvän startin, sillä kolmannen erikoiskokeen jälkeen hän oli asvalttikisassa toisena vain 3,3 sekunnin päässä ranskalaisesta Stephane Lefebvrestä.

Neljännellä pätkällä Verstappen kärsi rengasrikon, jonka vuoksi hän putosi rallissa 15. sijalle minuutin päähän kärkipaikasta. Verstappen ei kuitenkaan heittänyt hanskojaan tiskiin vaan nykäisi loppupäivän aikana kaksi pohja-aikaa ja nousi kokonaistilanteessa kahdeksanneksi.

Hollantilaiskonkari oli iskuetäisyydellä palkintokorokepaikasta ennen toista ajopäivää. Mutta kova hyökkäys päättyi heti aamusta, kun hän ajoi ulos Skoda Fabia RS Rally2 -kilpurillaan.

Autoon tuli sen verran vaurioita, että hän joutui keskeyttämään.

Katso alta video Verstappenin ulosajosta.

Verstappen on kokenut keskeytyksen jo kolmessa perättäisessä Belgian rallisarjan osakilpailussa. Hän on päässyt tänä vuonna maaliin ainoastaan sarjan avauskisassa Rally van Haspengouwissa.

Hyundain Rally2-kalustolla kilpaillut Lefebvre otti Ypres-rallin voiton lopulta 40 turvin ennen belgialaista Maxime Pottya. Kolmanneksi sijoittunut Cedric Cherain jäi kärjestä yli minuutin.

Jos Verstappenin pojan Max Verstappenin viikonloppu oli onnistuneempi, sillä hän ajoi voittoon Espanjan GP:ssä ja vankisti johtoaan F1-sarjassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat