Quantcast

”Jos Tommi Mäkinen pystyy siihen, minäkin pystyn varmasti” – rallimestari avautui unelmastaan

Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Petter Solbergin suunnitelmana on johtaa tehdastallia rallin MM-sarjassa lähivuosina.

Solberg saavutti rallin maailmanmestaruuden vuonna 2003. Norjalainen ajoi lopulta pitkän uran rallin MM-sarjassa ja kilpaili myös omalla tiimillään MM-ralleissa.

Solberg ja Tommi Mäkinen kilpailivat yhdessä Subarulla 2002-03. Nykyään Mäkinen toimii tallipäällikkönä Toyotan WRC-tiimissä, joka palasi rallin MM-sarjaan vuonna 2017. Toyota on saavuttanut Mäkisen johdolla sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruuden.

– Juttelen usein Tommin kanssa. Olenkin sanonut, että jos Tommi Mäkinen pystyy siihen, siinä tapauksessa minäkin pystyn varmasti siihen, Solberg veisteli rallicrossin RallyX Nordic -sarjan nettilähetyksessä.

– Olen paljon tekemisissä Tommin kanssa ja hän on auttanut monissa eri asioissa, Solberg lisäsi.

Lue myös: Tommi Mäkisen toive ei toteutunut – ”Olisi ollut tasaisempi kaikille”

Solberg saavutti oman tiiminsä kanssa menestystä rallicrossin MM-sarjan puolella. Solberg juhli kuljettajana kahta maailmanmestaruutta vuosina 2014-15, ja hänen PSRX-tallinsa saavutti tiimimestaruuden vuosina 2017-18.

Seuraavaksi Solberg haluaa niittää menestystä tallipäällikkönä rallin MM-sarjassa. Solberg paljasti jo aiemmin tänä vuonna, että hän on käynyt kulisseissa neuvotteluita kahden eri autonvalmistajan kanssa.

– Rallin MM-sarjaan tarvitaan lisää tehdastalleja. Saadakseen tiimin pitää olla yhteydessä kaikkiin mahdollisiin kontakteihin ympäri maailman. Olemme jo todistaneet osaamisemme rallicrossin ja rallin MM-sarjoissa – meiltä löytyy kaikki tarvittava. Kaikki asiat eivät tietenkään ole täysin valmiina, mutta jos nappia painetaan, saamme asiat nopeasti raiteilleen, Solberg sanoi perjantaina.

Tommi Mäkinen kertoi kesäkuussa mietteensä rallin MM-kauden jatkosta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,342335″ ap mute]

 

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on viivästyttänyt Solbergin suunnitelmia. Norjalainen katsoo kuitenkin luottavaisena kohti tulevaa.

– MM-sarjaan on tulossa uudet säännöt (hybridimoottorit vuonna 2022). Meidän pitää vain löytää oikea markkinointilinkki autonvalmistajiin, jotka ovat menossa samaan suuntaan. Saa nähdä, miten tässä käy.

– Minulla on unelmia ja tähän mennessä olen saavuttanut kaikki unelmani. Se ei ole paljon pyydetty, jos vielä yksi toteutuisi, Solberg kertoi.

Lue myös: Nyt se varmistui: Viro saa MM-rallin tällä kaudella!

Lue myös: Tässä on rallin MM-sarjan loppukauden kalenteri – neuvotteluja käydään vielä kahden rallin kanssa

Lue myös nämä

  • Uusimmat