Quantcast

”Jos tekee virheen, iso rotko ottaa hyvin syleilyynsä” – suomalaiskuljettaja ensi kertaa Katalonian MM-rallissa

Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauri Joonan JWRC-kausi 2021 päättyy Espanjan MM-rallin vauhdikkaille asfalttiteille tänä viikonloppuna. Tavoitteena on sijoitus kolmen joukkoon.

Joona ja kartturi Mikael Korhonen matkustivat Espanjaan jo hyvissä ajoin ottaakseen tuntumaan paikallisiin asfalttiteihin.

– Testit sujuivat hyvin. Ajettiin parin päivän aikana lähemmäs 100 kilometriä asvaltilla, ja pikkuhiljaa alkaa taas asvalttipinta sopimaan, Joona kertoo.

Espanjan MM-ralli on tunnetusti varsin vauhdikas ja asvalttiteillä riittää haasteita. Kolmen päivän aikana ajetaan 17 erikoiskoetta, yhteensä EK-kilometrejä kertyy 280. Kisa käynnistyy perjantaina kuudella erikoiskokeella, lauantaina ajetaan seitsemän ja sunnuntaillekin jää vielä ajettavaa neljän pätkän verran.

– Reitti on tosi haastava, mutta otetaan haaste innolla vastaan. Löytyy mutkaa joka suuntaan, ja vääntää ja kääntää, todellinen tuhansien mutkien ralli! Hyvän oloista tietä on kyllä, ei välttämättä sellaista ”kaasu koko ajan pohjassa” kovaa.

– Virheitä ei saa tehdä, muuten on saman tien vastassa iso rotko, joka varmasti ottaa hyvin syleilyynsä. Täytyy olla aika tarkka nuotti, Joona summaa.

Lauri Joona on neljän ajetun JWRC-osakilpailun jälkeen pistetaulukossa neljäntenä. Vaikka kauden päätöksessä on jaossa tuplapisteet, tarvitaan kolmen joukkoon nousuun sekä omaa onnistumista että myös muiden apua.

– Kilpailun tempo on varmasti kova. Tavoitteena on ajaa hyvä kilpailu ja ottaa oppia tällaisista olosuhteista. Kolmen joukkoon kisan lopputuloksissa koitetaan, mutta se taitaa olla yläkanttiin veikattu, Joona miettii.

– Totta kai aina tehdään oma parhaamme ja katsotaan sitten, mihin se riittää tuloslistalla. Kärkitaistelussa äijät menee varmasti tosi kovaa. Siitä voi olla meille hyötyäkin, jos siellä joku painaa ihan sukka syylärissä ja tippuu välistä pois, sastamalalainen jatkaa.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin testierikoiskokeet parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390181″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat