Joonas Tokee tähtää SM2-luokan kärkikamppailuun Pohjanmaa-rallissa

Joonas Tokee
Joonas Tokee. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kesäkauden toinen rallin SM-sarjan osakilpailu ajetaan perjantain ja lauantain aikana Seinäjoen ympäristössä. SM2-luokka on tarjonnut kauden ensimmäisellä puoliskolla tasokkaita kamppailuja voitosta ja palkintosijoista. Neljässä ajetussa osakilpailussa on nähty kolme eri voittajaa.

Joonas Tokee on yltänyt lähelle voittoa alkukaudella, mutta tuloksena on ollut kolme palkintopallisijoitusta. Oriveden Seudun UA:n kuljettaja ja kartanlukija Jani Salo odottavat jo kovasti Pohjanmaan tositoimia.

Tokee tietää, että kärkikampailusta tulee varmasti kova. Subaru-kuski lähtee rennolla fiiliksellä ajamaan kärkisijoista – ja toki myös SM2-luokan voitosta kaiken onnistuessa.

– Edellisen osakisan perusteella tiedän, että täyden työn saa tehdä päästäkseen kärkiryhmään, ja myös ajamisen tulisi olla moitteetonta. Täytyy vain keskittyä omaan tekemiseen ja tehdä asiat niin hyvin kun mahdollista, Tokee arvioi.

– Pohjanmaa-rallista on hyvät muistot, kun talvella 2015 saavutettiin meidän ensimmäinen SM-osakilpailuvoitto SM3-luokassa. Tällä seudulla yleensä tiet ovat olleet melko suoria ja yksitoikkoisia, mutta tuolloin kolme vuotta sitten reitistä oli saatu yllättävän vaihteleva.

– Toivottavasti myös tällä kerralla reitti olisi vaihtelevampaa ja teknistä tietä, sellainen sopisi minulle parhaiten, Tokee päättää.

Lue myös nämä